Enterijeri, Materijali

Crne pločice u enterijeru

Tamne keramičke pločice su veoma efektne u prostoru. Zbog toga ne čudi što se pored kupatila, sve češće mogu videti i u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Crna je jedna od najzastupljenijih boja na keramici. Osvnurućemo se na neke proizvođače najkvalitetnije granitne keramike i njihove predloge za rešenja podova u ovoj boji.

Noir pločice italijanskog proizvođača Cerim proizvode se u dimenzijama 30 x 30 i 30 x 60 centimetara. Sa hrapavom teksturom kamena idealno su rešenje za podlogu dnevne sobe. Na slici ispod pogledajte kako se ova pločica uklapa u moderan enterijer.

Na pod spavaće sobe su postavljene pločice iz serije Resins, proizvođača Cerim. Dimenzije pločica su 33 x 66 centimetara i imaju ujednačenu boju i glatku teksturu koja je vrlo pogodna za održavanje.

Vrlo zanimljiv efekat se postiže kombinovanjem pločica različitih dimenzija. U stanu na slici ispod su kombinovane dve dimenzije pločica Antique Stons boje Carbon: kvadratne dimenzije 33 x 33 i pravougaone u veličini 33 x 60 cm.

Pločice proizvođača Rex, serije I Marmi di Rex sa teksturom tamnog mermera  odaju utisak luksuznog prostora. Proizvode se u dimenzijama 45 x 45, 60 x 60 i 60 x 120 centimerara. Italijanski proizvođač pločica Rex se svrstava u grupu proizvođača najkvalitetnije keramike na svetu.

Tamna keramika vrlo je praktična kako za enterijere tako i za eksterijer. Serija pločica Pillarguri, proizvođača Rex, dimenzije 60 x 60 cm je postavljena na različite načine u ova dva prostora. Arhitekta je rotiranjem smera pružanja pločica za 45 stepeni istom keramikom naglasilo različitost ova dva prostora.

Kombinacija crno-belih pločica serije  Unigue, postavljenih po dijagonali prostorije je uvek interesantno rešenje koje privlači pažnju. Pločice su kvadratnog oblika dimenzija 40 x 40 i 60 x 60 centimetara.

Postavljanje pločica na zid soba često je rešenje u modernim enterijerima.  U ovoj spavaćoj sobi na zid su postavljene crne i bele Rex pločice serije Matouche dimenzija 60 x 60 centimetara.

Pločice proizvođača Casa Dolce Casa, serije Belguque imaju teksturu drveta i verodostojno imitiraju parket. Zahvalne su za održavanje i zbog toga se sve češće upotrebljavaju u enterijerima. Proizvode se u dimenzijama različitih širina 10 x 120, 15 x 120, 20 x 120 centimetara što omogućava različite kombinacije slaganja. Izgledaju zaista kao parket, zar ne?

Kombinacije slaganja pločica različitih dimenzija daju uvek dobar i interesantan izgled enterijera. Na slici ispod je dnevna soba sa slogom pločica dimenzija 30 x 60 i 60 x 60 centimetara proizvođača Casa Dolce Casa, serije Lavagna.

Generalni zastupnik svih pločica koje smo vam prikazali, proizvođača Cerim, Rex i Casa Dolce Casa je EuroDOM iz Beograda.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *