Softver

Kako nacrtati vizuelno atraktivne preseke u SketchUpu

Ukoliko želite da na efektan način otkrijete slojeve krova, zida ili komada nameštaja pogledajte ovo video-uputstvo.

Preseci su oduvek bili integralni delovi svakog arhitektonskog projekta, međutim u doba trodimenzionalnih softvera otvorila se mogućnost da njihova prezentacija napreduje. SketchUp je u poslednje vreme postao nezamenljiva alatka za 3D crtanje, a neke njegove ekstenzije mogu vam pomoći da napravite zaista efektne projekte.

David Richards nam je u objasnio kako da u SketchUpu napravimo presek određenog elementa kako bi se otkrili svi njegovi slojevi čime bi on postao jasniji za posmatrača. Na ovaj način će se najslikovitije predstaviti konstrukcija onome ko nije učestvovao u njenom modelovanju.

Pogledajte video-uputstvo:

U ovim presecima možemo sagledati element u 3D formi, a da pritom imamo uvid i u njegove unutrašnje slojeve.

Za razliku od standardnih linijskih preseka, u ovom slučaju možemo sagledati element u 3D formi, a da pritom imamo uvid i u njegove unutrašnje slojeve.

Kako bi se dobio željeni prikaz, potrebno je editovati i kopirati komponente praveći od njih nove lejere. Sve operacije urađeno su preko standardnih SketchUpovih alata sem pravljenja linija sečenja što je urađeno u pomoću Classic Bezier Curve koji je deo Bezier Spline ekstenzije.

U sledećem primeru pogledajte kako su pravljeni preseci pomoću standardne opcije Section Cut i ekstenzije SectionCutFace.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *