Aktuelno

Dan italijanskog dizajna u Beogradu

Dan italijanskog dizajna 2018 biće obeležen 1. marta u sto gradova sveta, a među njima je i Beograd. Ulaz slobodan.

Drugi Dan italijanskog dizajna, inicijativa koju promoviše Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije u saradnji sa nekoliko institucija biće održan 1. marta s ciljem da se obeleži izvanrednost italijanskog dizajna u svetu kao značajnog sektora italijanske kulture i privrede.

U ovu inicijativu biće uključeno 100 ambasadora italijanske kulture (dizajneri, preduzetnici, novinari, kritičari, komunikatori, profesori…) koji će širom sveta govoriti o odnosu između dizajna i održivosti.

Dan italijanskog dizajna u Beogradu

Povodom drugog izdanja Dana italijanskog dizajna Italijanski institut za kulturu u Beogradu organizuje okrugli sto o savremenom dizajnu koji će se održati u četvrtak, 1. marta od 18.00, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Na ovom okruglom stolu učestvovaće arhitekta Frančesko Freza iz studija Piuarch iz Milana, koji će se naći u ulozi Ambasadora italijanskog dizajna, arhitekta Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, arhitekta Tijana Đorđević arhitekta automatizacije zgrada iz 2G Srl u Milanu i arhitekta Zoran Đukanović sa Arhitektonskog fakulteta u ulozi moderatora.

Oslanjajući se na sopstvena iskustva i različite individualne poglede oni će diskutovati o odnosu između dizajna i održivosti u ekonomskom, društvenom i ambijentalnom smislu. Cilj je da se istraži šta svet projektovanja može da pruži kao poseban doprinos uvažavanju prirode i ljudskog bića.

Ulazak na Dan italijanskog dizajna u Beogradu je slobodan.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *