Demontažna arena za lako premeštanje; Foto: Stufish
Arhitektura

Demontažna arena za prvu koncertnu turu grupe Abba posle 40 godina

Legendarna grupa nastupaće virtuelno zahvaljujući digitalnim avatarima ali i areni koja će omogućiti nesvakidašnje multimedijalno iskustvo.

Britanski arhitektonski studio Stufish predstavio je prve rendere privremene arene koja bi 27. maja 2022. godine trebalo da primi 3.000 posetilaca za virtualno okupljanje čuvene švedske pop grupe Abba.

Naime, ovaj bend planira da nakon 40 godina pauze izda svoj novi album pod nazivom Abba Voyage, a pritom i napravi koncertu turu. Ali u skladu s tehnologijama 21. veka.

Arena će se transportovati od lokacije do lokacije

Heksagonalna arena dizajnirana je tako da se lako može demontirati i preneti da drugu lokaciju.

Heksagonalna arena za izvođenje koncerata i performansa nalaziće u Queen Elizabeth Olympic Parku u Londonu. Međutim, ona je dizajnirana tako da se lako može demontirati i preneti da drugu lokaciju.

Naime, iako za sada postoji malo detalja o ovom virtuelnom koncertu čuvene švedske grupe, poznato je da će članovi grupe Abba nastupati kao „digitalni avatari“ koje je dizajnirala čuvena kompanija za filmske efekte Industrial Light & Magic, piše Dezeen.

Stoga će se i ova arena transportovati od lokacije do lokacije, dok će Agneta, Bjorn, Beni i Ani-Frid sedeti kod kuće u svojoj fotelji dok virtuelni koncerti traju.

Radovi u toku; Foto: Will Ing

Drugačije muzičko iskustvo

Pored prostora koncertne dvorane, objekat i njegovo neposredno okruženje sadržaće blagajne, prodajne tezge, toalete, barove, skladišta i prostore namenjeni za obavljanje funkcija iza scene.

„Arena koja oduzima dah pruža savršeno okruženje za Abba Voyage, nudeći vam muzičko iskustvo kao nijedno drugo.“, navodi se u saopštenju.

Arena u Queen Elizabeth Olympic Parku u Londonu

Inače, Abba je početkom meseca izdala dve nove pesme kao najava albuma Abba Voyage. One su za vrlo kratko vreme ostvarile skoro 20 miliona pregleda što govori koliko je ovaj švedski bend i dan danas aktuelan.

Grafički prilozi

 

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *