Softver

Ovo je najbolji dron za arhitekte?

Ukoliko želite da snimate objekat iz vazduha ili da mapirate teren, najbolji izbor za vas može biti Mavic Pro kompanije DJI.

Erik Rejnholt, arhitekta i autor knjiga „Arhitektura + preduzetništvo“, napravio je istraživanje koje je pokazalo da je DJI Mavic Pro najbolji dron za arhitekte. Analiza je uzela u obzir cenu, prenosivost, kvalitet kamere, stabilnost, jednostavnost upotrebe i dužinu trajanja leta. Jedino što je Rejnholt zamerio ovom dronu jeste fiksna blenda. Ali krenimo redom.

DJI Mavic Pro u stabilnom letu

Zašto baš za arhitekte? Rejnholt kaže da je Mavic Pro idealan za arhitekte jer pruža odlične rezultate u prezentaciji arhitekture putem video sadržaja. Bez obrira da li ćete analizirati lokaciju, snimati izvedeni objekat ili mapirati teren, ovaj dron zajedno s pratećom aplikacijom pruža najbolje performanse spram uloženog novca.

Let iznad kritičnog mesta

Kvalitet i snimaka i fotografija je odličan, što se može videti u videu iznad. Fotografisanje dronom može biti veoma korisno jer pruža mogućnost uvida u detalje na objektu koji nisu tako lako dostupni. Jedna fotografija na kritičnom mestu (krov, fasada…) može biti od velike koriste svima onima koji rade nadzor gradilišta.

Jedna fotografija na teško dostupnom mestu može biti od velike koriste svima onima koji rade nadzor gradilišta.

 

Jedino što je Erik Rejnholt zamerio ovom dronu jeste njegova fiksna blenda na 4K kameri pa je zato preporučio da se kupe dodatni filteri kojim se može podesiti „f“ vrednost.

Baterija Mavic Pro omogućava u proseku 20 minuta autonomije što je sasvim dobar rezultat.

Naravno, ova bespilotna letelica ne spada u jeftinu opremu pa ćete za nju u domaćim radnjama morati da izdvojite od 1.150 do 1.250 evra. Srećno snimanje!

Foto: Cnet

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *