Čudesna šuma u centru grada; Foto: Igor Conić
Enterijeri

Enterijer ordinacije Dr Guliver u Beogradu / Sonja Brstina

Pogledajte kako je od jednog malog stana u novogradnji nastala čudesna šuma, odnosno pedijatrijska ordinacija koju vole i roditelji ali i, što je još važnije – deca!

Rešavanje enterijera pedijatrijske ordinacije nije lak posao jer prostor treba da se dopadne deci, neophodno je da ispuni sve potrebne uslove kada je reč o zdravstvenoj ustanovi, a pritom mora da bude i funkcionalan za zaposlene. Zbog toga je Dragana Šarenac, vlasnica pedijatrijske ordinacije Dr Guliver u Beogradu, angažovala arhitekticu Sonju Brstinu.

U stambeni prostor u novogradnji od svega 43 kvadrata, glavni zadatak bio je smestiti dve ordinacije, prijemni pult, mini kuhinju i čekaonicu sa igraonicom za decu. Evo kako je to urađeno!

Pogledajte video:

Prijemni pult s mini kuhinjom

Prijemni pult ima dvojaku funkciju pa se tako iza drvene obloge nalazi čajna kuhinja, kao i potrebni prostori za odlaganje stvari. Letvice od univera doprinele su da ovaj centralni multifunkcionalni elemenat deluje interesantno.

Centralna tema dizajna enterijera je čudesna šuma, odnosno enterijer kojeg nose motivi životinja i drveća.

Centralna tema dizajna enterijera Sonje Brstine je čudesna šuma, odnosno enterijer kojeg nose motivi životinja i drveća, a sve u cilju da se deci odvuče pažnja od posete lekaru. Tako su medvedi, jeleni i stabla postali sastavni deo ove ordinacije.

Čekaonica koju obožavaju deca

U čekaonici je smeštena kućica na sprat koja deci najviše privlači pažnju. Stepenicama, koje su ujedno i prostori za odlaganje igračaka, penje se na sprat, a svaki nivo ima zidnu lampu kako bi kućica bilo prijatno osvetljena. Otvori su kružni, zaobljeni različitih visina i oblika kako bi bili interesantni raznim uzrastima dece.

Pogledajte još slika

Ceo tekst i sve fotografije pogledajte na portalu Dizajn enterijera.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *