Enterijeri

Enterijer restorana u Minsku prati krilaticu manje je više

Kao što i sam naziv restorana Simple nagoveštava, filozofija celokupnog unutrašnjeg uređenja bila je stvoriti minimalistički enterijer, ali sa toplom atmosferom.

Restoran Simple nalazi se u glavnom gradu Belorusije i deo ugostiteljske ponude Minska postao je prošle godine. Prvobitno stanje objekta, čiji se potencijal video u znatnoj površini otvorenog prostora, kao i velikim lučnim prozorima, ispunjen je elementima enterijera i dekoracijom od kojih su mnogi rađeni po narudžbini kako bi se savršeno uklopili u koncept dizajna enterijera minimalističkog restorana.

Sivkasti enterijer segmentno je akcentovan elementima u bakru.

„Odmah smo se zaljubili u prostor! Želeli smo da mu pružimo još više duše, sofisticiranosti i atraktivnosti.“ , istakao je Аndrus Bezdar, arhitekta iz Zrobym architects, koji je vodio projekat enterijera restorana Simple.

Arhitekta su ideju realizovao korišćenjem specijalno dizajnirane rasvete, stolovima izrađenim po narudžbini od različitih vrsta drveta, kao i mnoštvom jastuka koji sofe čine udobnijim ali i vizuelno toplijim.

Enterijer, izveden u kombinaciji različitih nijansi sive i više vrsta drveta, savršeno je segmentno akcentovan elementima u bakru, koji će vremenom dobiti zelenkastu patinu.

Svakako jedan od zanimljivijih elemenata su izduženi bakarni radijatori, koji ujedno predstavljaju i efektnu zidnu dekoraciju.

Prilično sveden enterijer protkan je velikim brojem biljaka i obrađenog drveta koji prostoru daju prijatniju i topliju atmosferu.

Iako je korišćena tamnija paleta boja i nameštaj svedene forme, postoje i naznake industrijskog stila koji se oslikava u tipu rasvete i segmentno izloženim instalacijama na plafonu restorana.

Lokal ima 326 metara kvadratnih.

Osnova prostora

Foto: Lizaveta Iotka

Kad ste već tu…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *