Aktuelno

Prodavnica u kojoj ne postoje kase

Za šoping u Amazon Go radnji treba da imate samo odgovarajuću aplikaciju i iz prodavnice možete izneti šta god želite, bez odlaska na kasu.

Svetski gigant u onlajn prodaji Amazon pre tri dana otvorio je svoju prvu prodavnicu Amazon Go čija je glavna karakteristika poslovanja kupovina bez čekanja u redovima. Naime, u ovoj radnji, koja se nalazi u Sijetlu, kupci ulaze u objekat, uzimaju namirnice i izlaze iz radnje bez potrebe za prolaskom kroz kasu zahvaljujući mobilnoj aplikaciji.

Senzori registruju šta je kupac stavio u torbu, a račun im stiže direktono na telefon.

Nakon što uđu u prodavnicu, kupci više ne koriste aplikaciju. Zahvaljujući kamerama i senzorima, Amazon registruje šta je svaki kupac uzeo, i spisak s kupljenim proizvodima i elektronskim računom stiže kupcima na njihov telefon.

Prodavnica bez korpi

U Amazon Go prodavnici ne postoje korpe, već kupci proizvode ubacuju u svoje torbe ili jednostavno u rukama iznesu željeni proizvod iz radnje, piše Inhabitat.

U ponudi se nalaze osnovne namirnice poput mlečnih proizvoda, hleba, pića (uključujući i alkoholna), gotovih jela, povrća i voća. Kompanija u svojoj ponudi ima i Amazon Meal Kits, paket koji ima sastojke za pripremu brzog obroka za dvoje u trajanju od pola sata.

Iako ne postoje kase u ovoj prodavnici ipak postoje zaposleni. Oni popunjavaju police proizvodima, pomažu kupcima ukoliko imaju neke nedoumice i proveravaju lične karte kupaca na delu prodaje alkoholnih pića.

Foto, video: Amazon

Kada ste već ovde pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *