City Media Park u Krnjači; Render: Studio Architonic
Novi objekti

Kako će izgledati filmski studio City Media Park u Krnjači

Pogledajte kako će postojećim objektima u kompleksu biti promenjena namena iz industrijske u namenu filmske produkcije.

Na parceli od oko 129.060 m2 (12.91ha) u Krnjači, na kojoj se trenutno nalaze objekti koji su nekada bili u funkciji građevinskog preduzeća „Trudbenik gradnja“, kompanija City Media Park doo planira faznu izgradnju modernog filmskog studija sa brojnim pratećim sadržajima po projektu Studio Architonic iz Beograda.

Realizacija ove namene sprovešće se kroz prenamenu, rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata, izgradnju novih objekata kao i uređenje slobodnih površina parcele i adekvatno infrastrukturno i saobraćajno opremanje.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Ceo kompeks filmskog studija; Render: Studio Architonic

Planirana je prenamena postojećih objekata u kompleksu, iz industrijske u namenu filmske produkcije.

Projektom rekonstrukcije i dogradnje postojećih objekata i izgradnje novih objekata predviđen je niz radnji kojima bi si promenila trenutna namena kompleksa u novu namenu – kompleks filmskih studija. Planirana je prenamena postojećih objekata u kompleksu, iz industrijske u namenu filmske produkcije.

Pogled sa Pančevačkog puta; Render: Studio Architonic

Filmski studio u tri hale

Predviđeno je rušenje postojećih hala, na mestu kojih će se izvoditi nove hale za potrebe filmskog studija sa prostorom za snimanje.

Filmski studiji su projektovani u vidu tri novoprojektovane hale dimenzija 46×76 metara visine 14m koje su međusobno povezane aneksima u kojima se nalaze prateći sadržaji – garderobe, sobe za presvlačenje, tehničke prostorije za smeštaj opreme za snimanje.

Svaka od tri hale ima po dva studija za snimanje između kojih je koridor za komunikaciju. Koridor povezuje sve tri hale i anekse, proteže se celom dužinom objekta. Predviđeno je da svaki studio ima nezavisan pristup/ulaz iz spoljne sredine.

Pored prenamene postojećih, gradiće se i novi objekti; Render: Studio Architonic

Restoran, kafeterija, radionice

Objekat restorana kapaciteta 216 mesta zadržava svoju namenu. Što se tiče poslovne zgrade, projektom je predviđena rekonstrukcija ovog objekta u poslovni prostor.

Projektom se takođe predviđa dogradnja, rekonstrukcija objekta 13 u kafeteriju. Pored mesta za sedenje u unutrašnjoj zoni objekta, projektom je predviđena i otvorena terasa kapaciteta 118 mesta za sedenje.

Fazna gradnja filmskog studija

Filmski studio City Media Park u Krnjački izvodiće se u dve faze.

Kako se navodi u projektu, planirana je izgradnja novih sadržaja – radionica koje će služiti za potrebe izrade scenografije u filmskoj industriji. Objekat Radionica I je spratnosti Pr dimenzija 32,00m x 122,00m i sastoji se iz 8 posebnih radionica. Radionica II je takođe spratnosti Pr i dimenzija 16,00m x 92,00m i sastoji iz 3 posebne radionice.

Projektom se takođe predviđa izgradnja rezerovara, izgradnja novih objekata uz parking, novogradnje sa open-space kancelarijskim prostorom, kao i objekti za prečišćavanje otpadnih voda.

Predviđena je i izgradnja bazena; Render: Studio Architonic

Projektnim rešenjem je predviđena izgradnja tri veća parking prostora sa 429 parking mesta.

Kompleksu se prilazi sa severne strane pomoću interne saobraćajnice koja je paralelna sa saobraćajnicom Pančevački put. Glavni pristup kompleksu je na sredini fronta građevinske parcele, a alternativni prilaz je u krajnjem zapadnom delu parcele.

Projektnim rešenjem je predviđena izgradnja tri veća parking prostora sa 429 parking mesta, sa novim pristupnim saobraćajnicama, od kojih je jedan planiran odmah na ulazu u kompleks, a ostala dva parking prostora planirana su u unutrašnjosti kompleksa.

Fimski studio u Krnjači; Render: Studio Architonic

Spremno za gradnju

Urbanistički projekat je potvrđen tako da izgradnja filmskog studija u Krnjači može da počne po dobijanju građevinske dozvole.

Odabrali smo za vas:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

 1. Zoran

  Kako sva ova arhitektura kod nas (ova fasada konkretno) kasni bar 5 godina u odnosu na ono sto je u svetu vec eksploatisano toliko dugo?
  Molim nekoga da mi pojasni.
  Vec (mislim da sam dosadan) nekoliko desetina puta, na objavljene priloge ovoga sajta, komentarisem jedno te isto.
  Previse je…
  Kad vidim nesto originalno, ili bar da je vec vidjeno ali rilagodjeno i doradjeno – prosto odlepim od zadovoljstva.
  Ovaj put – novo razocaranje..

Ostavite odgovor

Obavezna polja *