Arhitektura

Frenk Geri menja izgled obale Malibua

Gerijev projekat trebalo bi da zameni čuveni restoran Gladstone’s koji je jedan od najprepoznatljivih objekata na čuvenoj plaži.

Nakon mnogobrojnih izvedenih zgrada u Los Anđelesu, poznati arhitekta će uskoro voditi još jedan važan projekat na teritoriji okruga Malibu. Naime, gradski odbor nedavno je započeo pregovore sa firmom koja po projektu Frenka Gerija namerava da čuveni restoran Gladstone’s zameni novim.

Od kada je otvoren 1972. godine, restoran Gladstone’s promenio je nekoliko imena i vlasnika, ali je stalno privlačio mnogobrojne goste koji su uživali u gastronomskim delicijama slavnih šefova. Njegov izgled umnogome je definisao plažu Malibu, a i bio čest gost u holivudskim serijama i filmovima.

S obzirom na to da postoji zahtev da se obnovi parcela od 2,8 hektara koja je u vlasništvu države i na kojoj se nalazi restoran, predlogom je pokrenut i konkurs za novog zakupca koji će preuzeti na sebe tu odgovornost da obnovi restoran koji je opisan kao „ozbiljno oštećen i zastareo“, piše Curbed.

Maketa budućeg restorana u Malibuu

Novi restoran vodiće slavni austrijski šef Wolfgang Puck.

Kao potencijalne buduće zakupce čelnici su naveli kompaniju PCH Beach Associates, sa kojom ulaze u ekskluzivne pregovore. Pomenuta firma u rad novog restoran bi uključila i slavnog šefa kuhinje Wolfganga Pucka koji bi pratio radove budućeg restorana.

Preliminarni planovi ukazuju na to da će restoran imati prostor za ručavanje, bar na krovu objekta, otvorenu terasu kao i prostor za maloprodaju.

U sklopu novog restorana nalazilo bi se i obeležje koje bi odavao počast starom restoranu Gladstone’s koji je na ovoj lokaciji radio gotovo pedeset godina.

Ipak, izrada planova neće moći da krene odmah, čak i da pregovori prođu uspešno. Naime, parcela se nalazi u kratkoročnom zakupu, koji će okrug moći da prekine 1. novembra 2019. godine i nakon tog datuma novi zakupci će moći da raspolažu lokacijom u narednih pedeset godina.

U nedavno datoj izjavi Sheila Kuehl, koja je član nadzornog odbora, rekla je da će novi lokal postati „svetska klasa, must se mesto i must eat restoranska destinacija“.

Foto: via Sheila Kuehl

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *