Enterijeri

Gde naći nove ideje za dizajn vašeg enterijera? Inspiracija je na TV-u!

Ova tri TV šoua podučiće vas osnovna pravila u unutrašnjem uređenju ali će vam i dati neke nove ideje ukoliko se enterijerima bavite profesionalno.

Vreme je svakim danom sve lepše, proleće je na pragu, još malo pa ćemo započeti ulepšavanje našeg životnog prostora i one sitne popravke i prepravke o kojima smo sanjali celu zimu. Ukoliko niste još odlučili kakve promene želite u svom domu, na šta vredi potrošiti novac, a šta bi se isplatilo da uradite sami, ili želite da naučite neke od osnovnih pravila u unutrašnjem uređenju, predlažemo vam da odgledate neke od epizoda takmičenja u uređivanju enterijera za kojima smo i mi bili ili smo još uvek ludi.

HGTV Star

Ovo je šou američkog kanala HGTV (Home and Garden Television) namenjenog svemu što se tiče kuće i vrta. Urađeno je osam plus jedna All Stars sezona takmičenja prvobitno emitovanih 2006. – 2013.

Koncept: Između 9 i 12 dizajnera enterijera takmiči se u svakoj sezoni, a pobednik postaje jedno od lica HGTV-a i dobija svoju emisiju. Svake nedelje takmičari dobijaju konkretan izazov, od uređenja određenih prostorija, do uređenje prazne sobe i korišćenja nekonvencionalnih materijala poput predmeta iz radnji za kućne ljubimce, lepotu, mehaničarske radnje, itd. Vreme koje imaju na raspolaganju i budžet su ograničeni, a svake nedelje sudije eliminišu jednog takmičara.

Zašto da gledate: Dobićete puno novih ideja, naučićete osnove dizajna, raspored vremena potrebnog za projekte i kako da koristeći neobične predmete napravite prostore vredne divljenja.

Poslastica: Uređivanje prazne sobe iliti white room challenge.

The Great Interior Design Challenge

Emituje se na BBC-u od 2013, i četvrta sezona je upravo prikazana.

Koncept: Traži se najbolji dizajner enterijera-amater u Britaniji. U svakoj epizodi tri dizajnera amatera takmiče se u uređenju određenih gotovo identičnih prostorija, u skladu s željama klijenata. Imaju tri dana, 1.000 funti i pomoć profesionalnog molera/dekoratera i stolara za sve što im treba, a na kraju svake epizode eliminiše se po jedan takmičar.

https://www.youtube.com/watch?v=gkDXyRpz7_Q

Zašto da gledate: Dobićete puno novih ideja, saznati kako s ukusom uklopiti najnovije trendove, shvatiti za šta bi trebalo da platite profesionalce, a šta možete sami.

Poslastica: Kratke informacije o arhitekturi od strane voditelja, istoričara arhitekture Toma Dajkofa.

Ellen’s Design Challenge

Šou u produkciji Elen De Dženeris, emitovan na HGTV-u. Urađeno je i emitovano dve sezone s ukupno 15 epizoda.

Koncept: Dizajneri nameštaja takmiče se u izradi određenih komada (sofa, trpezarijskih stolova i stolica, vrtnog nameštaja, kreveta, radnih stolova). Imaju pomoć stolara, sve vrste materijala i tehnike izrade nameštaja. Na kraju svake epizode sudije eliminišu po jednog takmičara.

Zašto da gledate: Ova emisija ogoljava svrhu dizajna, povezanost svrsishodnosti, funkcionalnosti i estetike.

Poslastica: Velika kontroverza pobednika/pobednice 1. sezone, iliti „Razlika između svesnog i nesvesnog plagijata“.

 

Pogledajte i ove članke na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *