Ovaj hotel se nalazi u samom srcu Beograda – odmah preko puta Starog Dvora; Foto: Miloš Martinović
Domaći projekti, Enterijeri

Hotel od 7 soba u samom centru Beograda / A4 Studio

Ovaj hotel u Kralja Milana od svega 180 kvadrata ima sedam soba od kojih je svaka dizajnirana i opremljena na drugačiji način.

Ugostiteljstvo i iznajmljivanje stanova na dan u Beogradu bili su u zenitu svog istorijskog vrhunca. Turisti iz celog sveta dolazili su za Beograd da bi uživeli u njegovoj lepoti u ludom noćnom provodu. Raspoloživi kapaciteti bili su popunjeni skoro do graničnih maksimuma. Naročito je bio tražen smeštaj u samom centru. No, onda nas je iznenadio koronavirus i muzika je neočekivano stala.

Baš u ovom nezgodnom trenutku, svoja vrata za goste otvorio je jedan mali i simpatičan hotel u samom srcu grada, čiji dizajn potpisuje A4 Studio. Hotel 7 Rooms smešten je u najstrožem gradskom jezgru Beograda – odmah preko puta Starog dvora. Ovaj nesvakidašnji hotel se nalazi u ulici Kralja Milana 4, u neposrednoj blizini Skupštine, Pionirskog parka i Terazija.

Kao takva, ova centralna lokacija je izuzetno atraktivna za sve turiste koji žele maksimalno da uživaju i iskoriste svoj boravak u Beogradu. Tu je još i veliki broj restorana, kafića, kulturnih i zabavnih sadržaja. Pored atraktivne lokacije, ono što ovaj hotel čini posebnim je činjenica da je svaka soba dizajnirana na drugačiji.

U nekim sobama dominira opeka i topli tonovi; Foto: Miloš Martinović

Povezani članci:

U programskom i organizacionom pogledu hotel prati geometriju nasleđenog prostora, a koja je naglašeno izdužena. „Funkcionalna organizacija hotela je linearna, tako da se svakoj smeštajnoj jedinici pristupa iz dugačkog hodnika koji ujedno povezuje lobi sa recepcijom. Sobe su komotne i savremeno opremljene“ navode arhitekte iz A4 Studija.

Tipološki, organizacija hotela je nesvakidašnja. Odmah pored stepeništa (skoro pa na prostoru podesta) nalazi se mali lobi. Iz lobija se ulazi u jedan dugačak koridor, na čijem kraju se nalazi recepcija. Sa leve strane, jedna za drugom, u strogom ritmu nižu se sobe međusobno slične veličine.

Sobe se nižu linearno duž dugačkog koridora; Foto: Miloš Martinović

Oblikovno i stilski, Hotel 7 Rooms odlikuje moderan i industrijski dizajn sa primesama udobnog i luksuznog.

„Naša ideja je bila očuvati i istaći sve kvalitete zatečenog“ – navodi Ljubica Bigović za naš portal. Sve sobe su dvokrevetne sa varijacijama na temu u smislu organizacije, opreme, materijalizacije i dizajna. Ali, obrazac opreme i materijalizacije je sličan, ali ipak različit. Svaka soba sadrži kupatilo, čajnu kuhinju, garderober i radni sto.

„Oblikovno i stilski, Hotel 7 Rooms odlikuje moderan i industrijski dizajn sa primesama udobnog i luksuznog, što je je postignuto upotrebom najkvalitetnije opreme i materijala“ – ističu arhitekte.

Enterijerom dominiraju opeka, beton, bravarski elementi, neutralni sivi tonovi sa akcentom žute boje i sloganima koji dodatno doprinose dinamičnoj atmosferi. Odabir rasvete kao i detalji u boji daju akcenat i dodatni kvalitet prostoru.

Karakter prostora proizilazi iz netipične osnove i njene organizacije; Foto: A4 Studio

Drugi projekti istih autora:

Ovaj ljupki hotel otvoren je krajem 2019. godine, čime je povećana raznolikost smeštaja u centralnom delu Beograda (koji u poslednjih par meseci beleži nagli rast broja turista iz celog sveta).

Iako skroman po svojim kapacitetima, Hotel 7 Rooms nam pokazuje koliko mnogo arhitekte svojim idejama i veštinom mogu povećati atraktivnost i dodatnu vrednost koji jedan prostor u sebi nosi. Možda je ovaj hotel mali doprinos u pogledu proširivanja smeštajnih kapaciteta, ali je on svakako veliki iskorak u promišljanju dizajna enterijera ugostiteljskih objekata.

@Miloš Martinović

Faktografija:

 • naziv objekta: 7 Rooms Suites
 • mesto: Kralja Milana 4 (Beograd)
 • autori: A4 Studio
 • godina: 2019.
 • površina: 180 m2
 • fotografija: Miloš Martinović

Fotoalbum:

@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
@Miloš Martinović
 Kada ste već ovde…
Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

 1. miki

  nažalost nigde originalnosti, toliko smo pali, stalno se čuva neko zatečeno stanje, neka tradicija koje nema niđe aman više?! skup nabacanih firmiranih da ne kažem brendiranih stvari u prostoru zapljuskuju srbiju! jako loša budućnost, sve će da liči na jedan veliki mek obrok!

  1. Dragan Marković

   Ajde, Miki, nemoj da si na kraj srca… Odmah pored je i Dom Vukove Zadužbine u svom „kvazi nacionalnom stilu“, a ima i kafić АЗБУКА isto u nacionalnom stilu sa sve ćilimima iz Pirota.

   Ima ljudi koji su pro-evropski i pro-svetki orijentisani…

   Bio je onaj čuveni brend FOLKK (http://folkk.co/) koji je hteo da pravi dizajnirane proizvode u neo-etno stilu, samo niko nije hteo da ih kupuje, pa su napravili pauzu.

   Realno, 7 Room Hotel je opremljen kvalitetnim brendovima i to im se ne može zameriti.

   Što bi se reklo u mom selu: neko više voli popa, a neko popadiju…

   1. miki

    nasmejali ste me baš baš, hvala! u beogradu jedino što zadovoljava moje oštre kriterijume do sada je samo i isključivo „square nine“! ako se pojavi nešto takvog fantastičnog tipa u svakom smislu, javljam! još uvek nisam niti u jednom hotelu niti jednom “ elitnom“ stanu, vili beograda video originalnu 60cm artičoku, pitam se zašto ?? ako znate odgovor javite , pozdrav

    1. Dragan Marković

     Gospodine Miki,

     Ako „jedino što zadovoljava vaše oštre kriterijume do sada je samo i isključivo Square Nine“, onda kada vam neko dolazi u goste u Beogradu, onda ga vi slobodno smestite tamo. Nadam se da će vam cena od 30.000+ dinara za jednu noć odgovarati.

     Meni je 7 Rooms Hotel više nego odličan i preporučio bih ga svima.

     1. miki

      dragane nemojte se ljutiti! ja razumem da ste menadžer ali mi pričamo ovde o dizajnu enterijera, a ne o ceni boravka. ne razumem , ne znam da li reklamirate 7rooms gde je cena oko 50 evra za dan , imate vi mnogo siromašniji garni po enterijeru od 75evra le petit piaf … ok ako ste na to mislili ? sve je relativno i nebitno

 2. Arhitektica

  Projekat je odlican i odgovara vremenu u kome je napravljen. Nije svaki hotel luksuzan i s tim u vezi nema ni budjet kao square nine

Ostavite odgovor

Obavezna polja *