Nameštaj i oprema

Pentatonic pravi nameštaj od opušaka cigareta, limenki i pokvarenih telefona

Start-up kompanija Pentatonic ima za cilj da sačuva planetu Zemlju.

Kreativni dvojac Džejmi Hol i Džoan Bodeker, koji su osnovali Pentatonic, imaju prilično ambiciozan cilj – transformacija potrošačke kulture. Njihova ideja je da proizvode nameštaj i opremu za kuću od materijala nastalih reciklažom. I to ne samo od uobičajenih materijala kao što su plastika, metal ili tekstilni otpad već i od hrane, opušaka cigareta ili neispravnih mobilnih telefona.

U zavisnosti od toga kakav nam proizvod treba, biramo otpad od kojeg ćemo ga napraviti i to tehnologijom koju smo sami osmislili.

 – navode iz Pentatonica.

Nameštaj je dizajniran tako da se elementi međusobno uklapaju bez primene ikakvog alata, kao i toksičnih lepkova ili smola, što dalje minimizira otpad i primenu štetnih materija, piše Dezeen.

Suština je da proizvodi koje pravimo ne moraju da nastaju tako da ugrožavaju planetu Zemlju.

 

„Ljudi su više nego ikada svesniji o stanju naše planete i uloge koju svi možemo imati kako bi pronašli rešenje za ovu situaciju. Suština je da proizvodi koje pravimo ne moraju da nastaju tako da ugrožavaju planetu Zemlju.“

Ulaganje u smeće

Prema pisanju britanskog Telegrafa, kompanija je dobila 4,3 milona funti pre nego što je pokrenula proizvodnju, a među glavnim investitorima je Miniwiz, tajvansko-nemačka kompanija posvećena pronalaženju novih primena otpadnog materijalu i smanjenju njegovog uticaja na životnu sredinu.

Kompanija Pentatonic će predstaviti svoju inovativnu kolekciju nameštaja od recikliranog materijala na ovogodišnjem London Design festivalu koji će trajati od 16. do 24. septembra 2017.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *