Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča na bočnim fasadama u teksturi drveta; Foto: Miloš Martinović
Izdvojeno, Regionalni projekti

Apart hotel Alpin na Jahorini / A4 Studio

Na planinskoj lepotici u Republici Srpskoj, Alpin Team sagradio je novi objekat od 1.600 kvadrata koji se odlično uklapa u idilično okruženje.

Arhitektonski biroa iz Beograda A4 Studio, poznati po uspešnim projektima poput hotela Amsterdam ali i po brojnim enterijerima restorana, potpisuje projekat novog apart hotel na Jahorini koji odaje počast lokalnoj, tradicionalnoj gradnji ali interpretiran u modernom duhu.

Ideja je bila da objekat od 1.600 metara kvadratnih svojom arhitekturom nedvosmisleno odaje planinski izgled, a da se pri tom iskoristi dozvoljena bruto kvadratura.

„Uklapanje u okruženje, očuvanje ambijentalne celine kao neposredno okruženje velikih i eminentnih hotela Vučko i Termag bili su naša ideja vodilja za ovaj projekat“, kaže za naš portal Ljubica Bigović iz A4 Studija.

Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča na bočnim fasadama u teksturi drveta.

Uklapanje s okruženjem postignuto je korišćenjem fasadnih kompaktnih ploča u teksturi drveta na bočnim fasadama kao i Šifer limom koji je prešao s krova na prednju fasadu simulirajući tako jos jednu krovnu ravan. Odabirom drvene teksture na panelima, hovi hotel deluje prirodno i u skladu s lokacijom.

U prizemlju novog apart hotela na Jahorini nalaze se ulaz s recepcijom, restoran i skijašnica. Svih 24 apartmana je u privatnom vlasništvu i izdavaju se u periodima kada sam vlasnik odluči.

Novi hotel na Jahorini se kombinacijom materijala na fasadi ali i arhitektonskim oblikovanjem, uspešno uklopio u celokupno planinsko okruženje.

Hotel je otvoren krajem 2019. godine. Izgradnjom ovog hotela povećan je smeštajni kapacitet na Jahorini koja beleži nagli infrastrukturni rast.

Foto: Miloš Martinović

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *