Novi stadion imaće kapacitet od 16.500 mesta
Novi objekti

Idejni projekat novog stadiona Karađorđe u Novom Sadu

U pitanju je vrlo hrabro arhitektonsko rešenje s ogromnom nadstrešnicom koja je podržana velikim brojim vitkih stubova između kojih bi bile provučene trake u bojama FK Vojvodine.

Čelnici FK Vojvodina najavili su da će se u Novom Sadu graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 miliona evra, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat, piše eKapija.

Idejni projekat za izgradnju stadiona Karađorđe već postoji, rekli su iz uprave kluba.

– Stadion sa 16.800 mesta biće izgrađen vrlo brzo, po svim najboljim i svetskim standardima. To će biti pravi stadion bez atletske staze, biće pomeren 20 metara pored Promenade, biće garaže, parking mesta, krugovi bezbednosti, moći će da doće bilo koji engleski, francuski ili nemački klub – rekao je ranije generalni direktor Vojvodine Dušan Bajatović, navodi se na sajtu FK Vojvodina.

Stadion sa 16.800 mesta, neće imati atletsku stazu i biće pomeren 20 metara pored Promenade.

Tenderi će, prema najavama početi na jesen, odnosno krajem septembra.

Autor idejnog rešenja novog stadiona Karađorđe u Novom Sadu je Đorđe Bajilo iz novosadskog studija DBA. U pitanju je vrlo hrabro arhitektonsko rešenje s ogromnom nadstrešnicom koja je podržana velikim brojim vitkih stubova između kojih bi bile provučene trake u bojama FK Vojvodine.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Sve znam

    To je dosta star crtež a ne projekat. Stadion Vojvodine sigurno neće tako izgledati.
    Pozzz

Ostavite odgovor

Obavezna polja *