Arhitektura

Igra prestola, Hari Poter, Marvel: Skice građevina iz čuvenih filmova fantastike

Preko olovke i papira do fiktivnih univerzuma koje smo mogli videti u Igri prestola, Hariju Poteru, Marvelovim ostvarenjima ali i u video-igrama kakva je Skyrim.

O novom svetu 3D, HD i 4K tehnologije i CGI arhitektura u filmovima, televizijskoj i gejming industriji izgleda sve realnije, moćnije i skuplje. Međutim, ako bi se iz visokobudžetnih holivudskih ostvarenja izbacili svi ti napredni specijalni efekti, arhitektonski oblici ovih fiktivnih svetova ne bi izgledali ništa manje impresivno. Zašto? Zato što su u pitanju zaista karakteristični objekti koji su ostali urezani u naša pamćenja.

Kako bi prikazali njihovu sirovu lepotu sajt Angie’s List predstavio je seriju skica Fictional Architecture koja slavi arhitekturu ovih objekata u formi ilustracija. Papir i olovka poslužili su da se predstave neke od nezaboravnih arhitektonskih dela iz serije Igre prestola, filmova o Hariju Poteru, ostvarenja iz Marvelovog univerzuma ali i popularnih video-igara kao što je Skyrim.

Ilustracijama su predstavljeni objekti koji su ostali urezani u našim sećanjima poput dvorca Winterfell ili škola Hogvarts.

Neki od najpoznatijih fiktivnih svetova predstavljeni su na malo drugačiji način – onako kako se slavi lepota arhitektonskog stila, forme, materijalnosti i senke.

Serija skica beleži fine detalje koji su se mogli videti u futurističkoj arhitekturi Zvezdanih ratova, kao i kroz epske tvrđave u Igri prestola.

Grafički prikazi: Angie’s List

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *