Novo krilo prostiraće se na skoro 14.000 kvadrata
Novi objekti

Kako će izgledati novo krilo instituta Dedinje

Rekonstrukcija i dogradnja Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje po projektu CIP-a, koštaće zajedno skoro 3,5 milijarde dinara.

Izgradnja novog krila Insituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje sve je izvesnija, a prošle nedelje napravljen je još jedan važan korak ka realizaciji. Projekat rekonstrukcije postojećih i dogradnje novih kapaciteta u okviru kompleksa na Dedinju dobio je građevinsku dozvolu. Pored rekonstrukcije postojećih objekata instituta, radovi će obuhvatiti gradnju potpuno novog krila, čime će dugoročno biti rešen gorući problem nedostatka smeštajnih kapaciteta, piše Beobuild.

Novi objekat nalaziće se sa zadnje strane postojećeg

Novi krilo instituta Dedinje biće direktno spojeno po spratovima s postojećim objektom.

Rekonstrukcija postojeće zgrade na 8.800 m2 biće obavljena u okviru postojećih gabarita, uz pobljašanje opremljenosti i uslova rada. Dogradnja u ovom projektu predstavlja ozbiljniju fazu, pošto će površina novoizgrađenog krila iznositi gotovo 14.000m2 dodatnog bruto prostora.

Novi objekat (Su+P+2+Te+1+Pk) nalaziće se sa zadnje strane postojećeg, a direktno spojeni po spratovima činiće jedinstvenu prostornu celinu. Na prizemlju novog objekta nalaziće se novi glavni ulaz u institut sa centralnim holom i čekaonicom. Na prizemlju su planirani poliklinika i dijagnostika sa prijemnim odeljenjem i prostorije za osoblje na poliklinici. Prvi sprat namenjen je laboratorijama, prostorijama za sterilizaciju, kabinetima za lekare, a tu će se nalaziti i seminarska sala sa 100 mesta. Na drugom spratu nalaziće se operacioni blok kardiohirurgije, dok će se na trećem spratu i potkrovlju nalaziti postoperativni stacionari sa sobama za poluintenzivnu i intenzivnu negu.

Vrednost investicije

Predračunska vrednost rekonstrukcije postojećeg objekta procenjena je na 829 miliona dinara, dok se vrednost novog krila procenjuje na oko 2,6 milijarde dinara. Planirana je fazna realizacija, gde bi prvo bio izgrađen novi blok, nakon čega bi se pristupilo rekonstrukciji postojeće zgrade. Projekat rekonstrukcije i dogradnje Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje izradili su inženjeri CIP-a, a prikaze nove zgrade pogledajte u prilogu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *