Nova robna kuća u Westbahnhofu je namenjena prvenstveno pešacima, biciklistima i korisnicima metroa ili tramvaja; Rendering: Zommvp, Querkraft architekten
Zelena gradnja

Nova Ikea u Beču namerno nema parking za automobile

Novi objekat za zelenom fasadom biće usmeren prema ekologiji i pešacima, biciklistima i ljudima koji koriste javni prevoz.

Švedska robna kuća Ikea otpočela je radove na izgradnji svog novog prodajnog objekta od sedam spratova, koji će biti u blizini stanice Westbahnhof u Beču. Projekat koji su izveli Querkraft architekten prikazuje dizajn koji je usmeren na primenu zelenih fasada i na eliminisanje parkinga kako bi se objekat okrenuo onim stanovnicima Beča koji žive u urbanim sredinama bez automobila… a kojih je sve više.

Nova robna kuća u Westbahnhofu je namenjena prvenstveno pešacima, biciklistima i korisnicima metroa ili tramvaja.

Novi objekat biće prijateljski nastrojen prema posetiocima ali i svom okruženju i obeležiće ga nekonvencionalni i neformalni dizajn. Osim prodajnog prostora u objektu će biti dosta zona namenjenih organizovanju raznovrsnih dešavanja i gastronomskih događaja. Biće dosta prostora za šetnju a planiranih 160 stabala postavljenih širom fasade objekta, koji će podsećati na policu, pozitivno će uticati na mikroklimu.

Koncept bez automobila

„Koncept je fokusiran na trendu koji uzima u obzir dramatično izmenjeno ponašanje kupaca kao i novi oblik mobilnosti u gradu bez automobila. Kupci danas imaju malo vremena i cene ovakve pogodnosti i udobnost. Sve više kupaca više ni ne razmišlja o tome da samostalno nosi robu iz kupovine, jer se ona može isporučiti.“, piše u obaveštenju.

Isporuka za 24 sata

Nova robna kuća u Westbahnhofu je namenjena prvenstveno pešacima, biciklistima i korisnicima metroa ili tramvaja, uz obećanje da će svi veći predmeti u njihove domove biti isporučeni u roku od 24 sata, piše Designboom.

Prema projektu Querkraft architekten zgrada ima fleksibilan dizajn, pa tako staklene kutije na svakom spratu mogu proširiti prostor koji se može koristiti na razne načine.

Izgradnja ovog prodajnog objekta počela je 7. januara a završetak radova se planira za 2021. godinu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *