Novi objekti

Inobačka podiže naselje Jelena Anžujska na Zlatiboru koje će mirisati na jorgovan

Zlatibor dobija još jedno atraktivno naselje koje će dobiti ime pod supruzi kralja Stefana Uroša I i majci kraljeva Dragutina i Milutina.

Kako piše Danas, na atraktivnoj lokaciji u blizini magistrale, na samom ulazu u urbani deo Zlatibora, u toku je izgradnja ekološkog naselja Jelena Anžujska, čiji je investitor kompanija Inobačka iz Novog Sada.

Naselje je projektovano tako da poseduje tri celine: Lug, koja se nalazi u šumovitom delu, potom Dolina, kroz koju protiče potok, a treća je Jorgovan, sa dvorištima u kojima će dominirati miris te biljke.

JelenaAnzujska_003

Vrednost investicije je sedam miliona evra, a buduće naselje sa 60 stanova i sa svim neophodnim sadržajima, poput restorana, supermarketa, trim-staza i biciklističkih staza, svojim arhitektonskim rešenjem trebalo bi da se uklopi u prirodni ambijent.

JelenaAnzujska_001

Danilo Babić, direktor Inobačke, istakao da je s lokalnom samoupravom postignut poseban dogovor, koji podrazumeva da ta kompanija, zbog specifičnosti naselja, sama izgradi komunalnu infrastrukturu na toj parceli, poput puta do same lokacije, vodovoda i kanalizacije, a zauzvrat opština će umanjiti naknadu za gradsko građevinsko zemljište.

JelenaAnzujska_004 JelenaAnzujska_005 JelenaAnzujska_006 JelenaAnzujska_007 JelenaAnzujska_008

Karakterističan projekat stana

jelena-anzujska-osnova

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *