Izložba traje do 23. jula; Foto: Piranesi
Aktuelno

Danas otvaranje arhitektonske izložbe povodom nagrade Piranesi 2021.

Na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu pogledajte izložbu na kojoj će biti predstavljeni radovi iz 11 evropskih država. 

Piranski dani arhitekture (PDA) u saradnji sa Beogradskom internacionalnom nedeljom arhitekture (BINA) i Arhitektonskim fakultetom predstavljaju Međunarodnu arhitektonsku izložbu za Nagradu Piranesi 2021.

Na izložbi će se prikazati izložba u obliku 47 realizacija arhitekata i 34 studentskih projekata koje je nominovalo 11 nacionalnih selektora iz 11 evropskih država (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Crna Gora), realizovanih u poslednje dve godine.

Međunarodni žiri je dodelio nagradu, dva priznanja i jedno studentsko priznanja Piranesi 2021.

Srodni članci na portalu Gradnja:

47 realizacija arhitekata i 34 studenstkih projekata; Foto: Piranesi

Kragujevac i Crna Gora

U ovoj trećoj sezoni za Srbiju na Piranskim danima arhitekture (PDA), uključena je i srpska studenska selekcija iz Kragujevca, a ove 2021. (38. edicija konferencije) konferencija je proširena i na Crnu Goru. Tako se konferencija i nagrada intenzivno proširuje na regionalno područje gde je ovo međunarodno dešavanje bilo prisutno od 1983. godine.

Nagrada Piranesi dodeljuje se od 1989. u okviru Piranskih dana arhitekture (PDA) koji je međunarodni arhitektonski događaj sa jednom od najdužih tradicija na svetu i dešava svaku pretposlednju subotu u novembru u Piranu i Portorožu u Sloveniji.

Namera konferencije je evaluacija aktuelnih arhitektonskih trendova i prezentacija najinovativnijih ideja arhitektonske i prostorske produkcije na području Srednje Evrope. Konferencija PDA predstavlja i potiče savremenu kvalitetnu kontekstualnu arhitekturu i kulturni diverzitet.

Portal Gradnja.rs je medijski pokrovitelj manifestacije BINA.

Faktografija

  • Nagrada Piranesi 2021: Međunarodna arhitektonska izložba
  • trajanje: 23. 6. – 23. 7.2022
  • organizacija: PDA, BINA, AF
  • kustosi/organizatori: Andrej Strehovec, Maja Ivanič, Anže Koren, Špela Kuhar, Danica Jovović Prodanović, Jelena Ivanović Vojvodić, Ružica Sarić, Vladimir Lojanica, Branko Pavić, Ivan Šuletić
  • Nacionalni selektor za Srbiju: Andrej Strehovec
  • studentski selektori za Srbiju: Slobodan Jović, Zoran Abadić

Odabrali smo za vas:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *