Softver

Journal: Budućnost crtanja na tabletu?

Kompanija Morpholio lansirala je novu aplikaciju za iOS za koju tvrde da će zameniti olovku i papir.

Nova aplikacija pod imenom Journal napravljena je tako da maksimalno izađe u susret dizajnerima i arhitektima koji vole da idu u korak s naprednim tehnologijama. Papir i olovka su, naime, passé a u trendu je crtanje na tabletima i telefonima. Ova aplikacija napravljena je tako da se osećate kao da crtate olovkom po papiru ali je zato sav vaš rad u digitalnoj formi.

Morpholio-Journal-01

Aplikacija Journal dozvoljava da crtate na bilo čemu. Ako napravite skicu na nekoj postojećoj slici, ona će se kretati, rotirati i skejlovati zajedno s originalnom fotkom.

Morpholio-Journal-05

Velika prednost Journala u odnosu na postojeće aplikacije jeste mogućnost veoma brzog prelistavanja postojećih crteža – kao da listate papirni notes.

Morpholio-Journal-04

Designware je veliki adut ovog programa jer sve olovke, flomasteri, rapidografi i hemijske koje biste morali da nosite sa sobom, sada imate na jedan dodir prstom po ekranu. Na raspolaganju vam je i 16 kolornih paleta koje su dizajnirali nagrađivani grafički dizajneri.

Morpholio-Journal-07

S opcijom Collage možete međusobno mešati različite tipove fajlova u cilju dobijanja neočekivanih rezultata.

Morpholio-Journal-03

Dodavanje komenatara je veoma jednostavno jer Notes dozvoljava da ih nalepite na bilo koji bilo koji crtež zajedno s referencama iz vašeg emaila, kalendara ili templatea.

Morpholio-Journal-02

Pogledajte kako ovu aplikaciju koriste dizajneri:

Pogledajte i kako radi Gravity tablet koji dozvoljava 3D crtanje.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *