Novo mesto u samom centru prestonice osmišljeno je tako da odiše atmosferom gradskog lokala koje svojim enterijerskim rešenjima daje prednost onom što je najvažnije – gostima!

Pre nepunih godinu dana na Banovom Brdu otvoren je prvi Family CUP, kada smo napisali da je ideja bila da se postigne atmosfera gradske kafeterije, sa što manje industrijskih detalja, prijatna za svaki uzrast. Sličan koncept primenjen je i na novom kafiću koji se ovog puta otvorio u užem gradskom jezgru, odnosno, u Bulevaru kralja Aleksandra 26. Projekat i ovog Family CUP-a potpisuje N-Martin Project na čelu sa Nikolom Martinovićem uz saradnju sa koleginicama Jelenom Plačkov i Dunjom Zilić.

Enterijer lokala obeležila je zelena boja koja je primenjena na pojedinim zidovima i nišama.

Na ulazu u dvoetažni lokal od oko 100 kvadratnih metara dominira veliki zlatni šank sa mermernom oblogom kao i barom dvostruke visine koji je izveden u ogledalima i kombinaciji tamnih i zelenih materijala sa pozadinskim osvetljenjem. Retro okrugle visilice vise sa tamnog plafona i dodatno naglašavaju deo sa šankom.

Ostatak prostora u prizemlju organizovan je za sedenje u separeu ili za stolovima za klasičnim drvenim stolicama. Prostorom dominiraju svetle površine koje su razbijene zelenim nišama. Na podovima su postavljene pločice u obliku kvadratnog mozaika koji podseća na minula vremena.

Rebrasta tavanica centar pažnje na galeriji

Na galeriji su primenjena podudarna enterijerska rešenja, s tim što je glavni detalj rebrasta tavanica koja je u prostor unela dinamiku. Umesto linijske rasvete primenjene u prizemlju, na galeriji su korišćene visilice koje naglašavaju sedeća mesta.

I u toaletima je iskorišćena zelena boja koja je obeležila ceo prostor kafića Family Cup. Zahvaljujući kombinaciji sa tamnim zidovima i svetlim mozaik pločicama postignuta je intimna ali i efektna atmosfera.

Fotogalerija

Foto: Nikola Martinović

Kad ste već ovde…