Novo rešenje centra Novog Sada; Foto: Grad Novi Sad
Arhitektura

Kako će (zaista) izgledati Pozorišni trg u Novom Sadu

Trg će biti popločan granitnim pločama u tri nijanse, biće više zelenila, prema Uspenskoj ulici planirano je vodeno ogledalo, fontana, prostor za sedenje i žardinjere sa ukrasnim žbunjem.

Konačno je poznato kako će izgledati centar Novog Sada! Nakon sprovedenog arhitektonskog konkursa na kojem su pobedili Igor i Jelena Čubra ali i rešenja koje je ponudio švedski arhitekta Kanozis Johan Casselbrant, sada je pojavilo konačno vizuelno rešenje Pozorišnog trga. Prema ugovou sa UGZI-jem, oni uopšte nisu bili u obavezi da prilikom projektovanja primene rešenja sa arhitektonskog konkursa iz 2018. godine. Projekat na osnovu kog je dobijena građevinska dozvola je izradio Andzor engineering zajedno sa Đorđe Bajilo arhitekti, Studio MS iz Sombora, Hidrozavod DTD, Geoglobal i Koto iz Beograda.

U međuvremenu, gradska uprava izdala je građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja dela centra Novog Sada i sada se čeka javna nabavka za izvođača radova, saznaje 021.

Potporni zidić oko pozorišta preoblikovaće se u kontinualnu klupu, dok je uz trotoar predviđena dvosmerna biciklistička staza.

Kako najavljuju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, ovaj trg biće popločan granitnim pločama u tri nijanse, biće više zelenila, prema Uspenskoj ulici planirano je vodeno ogledalo, fontana, prostor za sedenje i žardinjere sa ukrasnim žbunjem.

Potporni zidić oko pozorišta preoblikovaće se u kontinualnu klupu, dok je uz trotoar predviđena dvosmerna biciklistička staza sa ugradnom podnom rasvetom.

Biće formiran i novi drvored duž Uspenske ulice, kao i nove nadstrešnice na autobuskim stajalištima. Platan između SNP-a i Apolo centra biće zadržan, a oko njega je planirano novo uređenje.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *