Izdvojeno, Promo

Kako do velikih otvora s velikim staklenim površinama

PHOS sistemi koji će arhitektama olakšati život.

Savremeni trendovi projektovanja podrazumevaju da se arhitektura što više približi prirodi kako bi se čovek osećao kao njen sastavni deo. Pored pravilnog pozicioniranja objekta, korišćenjem zelenih oaza i ekoloških  materijala, jedan od načina da se čovek približi prirodi jeste i povećanje prirodne osvetljenosti životnog prostora. Ambijent okupan svetlom učiniće prostor lepšim, a ukućane raspoloženijim i zdravijim.

Međutim, tehnološka ograničenja često arhitektama ne dozvoljavaju da svoje zamisli prenesu u delo. Sve do sada! Naime, najnoviji sistem PHOS kompanije ALUMIL omogućava kreiranje velikih staklenih otvora s minimalno vidljivim profilima, a da je isto vreme zadržana visoka vrednost toplotne izolacije.

Reč Phos nije izabrana slučajno – ona na grčkom znači svetlost. I baš kao što joj ime kaže, novi sistemi iz ALUMIL-a su idelno rešenje za postizanje širokih raspona s velikim staklenim površinama i maksimalnim iskrorišćenjem prirodne svetlosti. Njihovim kreiranjem mogu se kreirati elegantne konstrukcije koje su zahvaljujući velikim otvorima pružaju direktnu vezu sa spoljašnjim okruženjem. Zahvaljujući minimalnoj vidljivoj površini aluminijuma, arhitekte su dobile minimalističko rešenje pogodno za isticanje njihove arhitektonske kreativnosti.

Bez ograničenja širine

ALUMIL-ov novi klizni toplotno izolovani sistem SUPREME S650 PHOS idealno je rešenje za široke  raspone s velikim staklenim površinama koji nudi elegantne konstrukcije visoke funkcionalnosti, performansi i minimalističkog arhitektonskog dizajna.

Glavna prednost ovog sistema je unapređenje životnih uslova povećanjem prirodnog osvetljenja i minimalnom vidljivom širinom aluminijuma, čineći da se osoba oseća bliže spoljašnjem okruženju i povećava osećaj slobode.

Širina vidljivog aluminijuma na preklopu krila je samo 25 mm, a dostupni su i skriveni profili za drenažu vode. Točkići od nerđajućeg čelika omogućavaju nesmetano klizanje i maksimalnu funkcionalnost s visokom otpornosti na koroziju, a moguća je izrada i ugaonih elemenata.

Izolacija na prvom mestu

SUPREME S77 PHOS je ALUMIL-ov napredni toplotno izolovani sistem s minimalnim ramovima od samo 67 mm, skrivenim krilima i okovom. Idealan je za maksimalni prodor prirodne svetlosti zahvaljujući značajnom smanjenju vidljive visine aluminijumskih profila.

Ovaj sistem ispunjava najzahtevniji nivo toplotne izolacije, vodonepropustljivosti, a u kombinaciji sa zvučnom izolacijom, idealan je i za najzahtevnije projekte.

Klizanje bez granica

SMARTIA M12500 PHOS je ALUMIL-ov najnoviji genijalni klizni sistem minimalnih vidljivih aluminijumskih profila za maksimalno prirodno osvetljenje. Njegov jedinstveni dizajn u potpunosti prati aktuelne trendove u arhitekturi.

S osnovnom dubinom krila od 45 mm, i širinom preklapanja krila od samo 32 mm ovaj sistem omogućava kreiranje velikih staklenih otvora i proboj velike količine svetlosti u prostorije.

Posetite ALUMIL izložbeni salon u Beogradu, i osetite PHOS aluminijumske prozorske sisteme.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *