Aktuelno

Karim Rašid zaustavljen na granici sa SAD

Renomirani dizajner svetskog glasa nova je žrtva kontroverzne imigracione regulative Donalda Trampa.

U nedavnom postu na svom Facebook profilu Karim Rašid objavio je da mu je bio odbijen ulazak u SAD od strane granične kontrole na aerodromu JFK. Ovo se dogodilo iako je dizajner legalni državljanin SAD poslednjih trinaest godina, sa prethodnim pasošem Kanade.

Dizajner Karim Rašid zapravo je rođen u Egiptu, a odrastao je u Kanadi. On je studirao na Univerzitetu Karlton u Otavi, a usavršavao se u studiju Rodolfo Bonetto u Milanu. Svoju praksu u Njujorku otvorio je 1992.godine, gde i danas živi i radi, piše Dezeen.

Gledao sam mnoge imigrante koji su dolazili i odlazili, a ja sam u sobi proveo najviše vremena.

 

Nakon neprijatne situacije koja mu se dogodila pre nekoliko dana na njujorškom aerodromu, dizajner je tim povodom objavio post na svom Facebook profilu.

„Imao sam lud let. Nakon što sam leteo 18 sati iz Tbilisija, sleteo sam na aerodrom JFK i tamo mi je odbijen ulazak u zemlju. Ostavljen sam na carini u imigracionoj sobi više od jednog sata. Gledao sam mnoge imigrante koji su dolazili i odlazili, a ja sam u sobi proveo najviše vremena.“

https://www.facebook.com/blob.ject/posts/1249966795118794?pnref=story

Dizajner tvrdi da mu se ova neprijatnost dogodila zbog njegovog muslimanskog imena. To povezuje sa odlukom predsednika SAD Donalda Trampa da se imigracioni propisi promene u štetu stranih državljana.

Karim Rašid je dodao da je držan u „prljavom odvratnom prostoru“ i da je pod nazorom išao u toalet. Ipak, nakon poziva koji je potvrdio identitet dizajnera odobren mu je ulazak u SAD.

Srodni članci na našem portalu:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *