Arhitektura

Trampov zid na granici sa Meksikom u ružičastoj boji

Firma Estudio 3.14 napravila je vizuelno rešenje kontroverznog plana Donalda Trampa za izgradnju zida na granici SAD i Meksika.

Iako je podizanje ograda na granicama na Balkanu postala uobičajena stvar nakon izbijanja izbegličke krize, u SAD i Meksiku se podigla velika prašina nakon što je predsednički kandidat predložio izgradnju zida na celoj granici između ove dve zemlje. Kako bi „podržali“ ovu ideju, firma Estudio 3.14 napravila je satirično rešenje zida ali u duhu meksičke arhitekture.

estudio-314-donald-trump-mexico-border-prison-wall-3

Velika zidana barijera dugačka 3.145 kilometara protezala bi se od Pacifika pa sve do Meksičkog zaliva i bila bi, nimalo slučajno, obojena u jaku pink boju u čast jednog od najvećih meksičkih arhitekata Luisa Barragana, dobitnika nagrade Pritzker.

Pošto zid mora biti lep, najbolje je da bude u ružičastoj, Barraganovoj boji koja je postala prepoznatljiva u celom Meksiku.

– istakli su dizajneri iz firme Estudio 3.14.

estudio-314-donald-trump-mexico-border-prison-wall-2

Ovo satirično rešenje čak predviđa i izgradnju šoping centra u okviru zida kao i vidikovca preko kojeg će žitelji SAD moći da gledaju šta rade oni na jugu.

Rešenjem je predviđeno i pravljenje vidikovca preko kojeg će žitelji SAD moći da gledaju šta rade oni na jugu.

 

estudio-314-donald-trump-mexico-border-prison-wall-4

Ranije u svojoj kampanji, Republikanski kandidat Donald Tramp najavio je ideju izgradnje zida na granici sa SAD i Meksikom kao rešenje za zaustavljanje priliva nelegealnim meksičkih imigranata u Ameriku.

estudio-314-donald-trump-mexico-border-prison-wall-5

Saznajte i kako je prošla afera oko Melanijine diplome iz arhitekture, supruge Donalda Trampa.

Renderings: Agustín I Ávalos, Izvor: Dezeen

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *