Izvođenje

Konkretno rešenje: Kako pomeriti hrast sa Koridora 11

Na trasi Koridora 11 kod sela Savinac u opštini Gornji Milanovac isprečio se hrast star osam vekova. Evo kako je Berard Team pomerio sličan hrast težak 400 tona.

Hrast ima istorijski značaj, pa je stoga najbolje rešenje preseliti ga na novu lokaciju. Specijalizovana američka kompanija za ogromne selidbe The Berard Team bila je angažovana na sličnom projektu u Lusijani i, kao što se vidi na snimku, uspešno ga je izvela. Domaći stručnjaci mogli da urade nešto slično a trikove i savete mogu da pokupe i sledećeg videa:

 

 

pomeranje-hrasta

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. Lju

    Ne kapiram toliko toga u ovom videu. Svaka im čast, gledam i ne verujem, stvarno odlično obavljeno. Ali kako je to moguće uopšte?! Očekivala sam da korenje bude daleko veće, verovatno su dobar deo isekli. Da li je moguće da je dovoljno drvetu da preživi sa ovim što su ostavili od korenja? Kako se nije ni zatreslo, kamoli prevrnulo prilikom transporta? U komentarima sam pročitala da je drvo dobro, posle svega, čini se da nema posledica. Volela bih da vidim detaljniji opis ove akcije…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *