Konkursi, Studentsko ćoše

Konkurs za muzički paviljon u londonskom Hajd Parku

U žiriju međunarodnog konkursa za paviljon u čuvenom londonskom parku nalazi se i saradnica našeg portala, arhitektica Ana D’Apuzzo.

Hajd park je najpoznatiji londonski gradski park i najveći među Kraljevskim parkovima. Čuven je po Govorničkom kutku za kojim bilo ko može govoriti o bilo čemu, pa se često koristi i za održavanje protesta i raznih skupova. Međutim, ono što čini ovaj park, površine 142 hektara, jedinstvenim jesu koncerti i muzički događaji koji privlače veliki broj ljudi iz celog sveta. U Hajd parku su, između ostalih, koncerte održali Pink Fjold, Rolingstonsi i Kvin, kao i Pol Mekartni, Madona, Brus Springstin i brojni drugi.

Konkurs je namenjen studentima arhitekture kao i mladim arhitektama kojima je od diplomskog prošlo najviše dve godine.

Po svemu sudeći uskoro će ovom čuvenu park u Londonu biti još prostora za muziku. Naime, raspisan je konkurs za studente arhitekture i mlade arhitekte kojim se traži najbolje rešenje za muzički paviljon u Hajd Parku koji treba da bude prostor koji će pružiti informacije o prošlim i budućim koncertima.

„Muzika i sve što nju povezuje mora biti osnovna ideja ovog arhitektonskog prostora, koji pritom mora dodati vrednost okolini.“ – navodi se u raspisu konkursa.

Paviljon ima za cilj da bude mesto susreta za posetioce, ljubitelje muzike i zaljubljenike u prirodu; mesto koje služi kao informativna tačka o prošlim i budućim koncertima koji se održavaju u parku, kao i prostor za odmor i opuštanje u kojem će biti moguće uživati u muzičkim događajima.

Prijave, nagrade i žiri

Prva nagrada je 3.750 evra a prijave traju do 31. maja. Zanimljivo je što se u žiriju, kojeg između ostalog čine John EnrightAlejandro Beals & Loreto LyonSoffia Botteri & Patricio Connell Paulina Peña nalazi i naša arhitektica Ana D’Apuzzo koja je i saradnica portala Gradnja.rs. Pisali smo već o tome kako je Ana studentima u Fukušimi vratila optimizam, a Ana je bila i naš dopisnik iz Venecije kada je pisala o Bijenalu 2018.

Sve informacije o prijavi kao i o detaljima konkursa možete pronaći na ovom linku.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *