Bijenale će se održati od 23. maja do 29. novembra 2020. godine.
Konkursi

Konkurs za projekat predstavljanja Srbije na Bijenalu 2020.

Izložba u paviljonu Republike Srbije ima za cilj da problematizuje stanje stvari kroz arhitekturu u skladu sa temom i zadatkom ovog konkursa – Kako ćemo živeti zajedno?

U ime Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije (Ministarstvo) Muzej primenjene umetnosti – MPU (Raspisivač), u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije (Sprovodilac), objavljuje javni otvoreni poziv svim zainteresovanim i kvalifikovanim za učešće na ovom konkursu (Raspis) za izbor koncepta i sadržaja izložbe, odnosno projekta izložbe, kojom će biti predstavljena Republika Srbija na 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji koja će se održati od 23. maja do 29. novembra 2020. godine u paviljonu Republike Srbije u Veneciji.

Konkurs počinje da teče od 2. novembra, a krajnji rok za predaju radova je 3. decembar 2019. godine.

Izložba u paviljonu Republike Srbije ima za cilj da problematizuje stanje stvari kroz arhitekturu u skladu sa temom i zadatkom ovog konkursa (Kako ćemo živeti zajedno? / How will we live togheter?), a u svrhu aktivnog učešća Republike Srbije u međunarodnoj debati na 17. Bijenalu arhitekture u Veneciji, 2020. godine.

Libanski arhitekta Hašim Sarkis izabran je prošle godine za kuratora 17. Međunarodne izložbe arhitekture. Pored toga što vodi studio HSS, kojeg je osnovao 1998. godine, Hašim Sarkis je od 2015. godine i dekan na smeru arhitekture na MIT u SAD. Sarkis je dobro upoznat s venecijanskom izložbom jer je bio u žiriju za Bijenale 2016, a učestvovao je i na izradi paviljona SAD (2014) i Albanije (2010).

Kustus Hašim Sarkis i direktor Bijenala Paolo Baratta

Konkurs

Predmet konkursa je koncept i sadržaj izložbe, odnosno projekat kojim će biti predstavljena Republika Srbija na 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji.

Konkurs je po vrsti: otvoren; prema zadatku: idejni; po obliku: dvostepeni i prema načinu predaje: neanoniman.

Rokovi

Konkurs počinje da teče od 2. novembra 2019. godine.

Pitanja učesnici mogu dostavljati na adresu [email protected], najkasnije do 11. novembra 2019. godine. Rok za odgovore na pitanja je tri dana nakon isteka roka za postavljanje pitanja.

U četvrtak 7. novembra 2019. u 18,00 časova u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu biće održana javna prezentacija raspisa konkursa, na kojem će potencijalni učesnici moći dodatno da se informišu o detaljima raspisa konkursa.

Krajnji rok za predaju radova za prvi stepen konkursa je 3. decembar 2019. godine do 15,00 časova.

Objava finalista za učešće u drugom stepenu konkursa je 10. decembar 2019. godine do 15,00 časova.

Krajnji rok za predaju radova za drugi stepen konkursa je 10. januar 2020. godine do 15,00 časova.

Objava odluke o Pobedniku konkursa je 15. januar 2020. godine do 15,00 časova.

Dokumentacija

 

Srodni tekstovi…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *