Miš inspirisan Ejmsovom Lounge foteljom
Nameštaj i oprema

Miš za arhitekte koji briše granice između nameštaja i elektronike

Lounge Mouse je napravljen u kombinaciji drveta i crne kože što ovaj gedžet čini idealnim za arhitekte.

Slobodno se može reći da ovaj kompjuterski dodatak znatno doprinosi brisanju granice između nameštaja i elektronike. Mladi tajvanski dizajner Shane Chen, osmislio je ovaj predivan proizvod koji će obradovati sve zaljubljenike u dizajn.

Međutim, možda vas kombinacija materijala podseća na nešto već viđeno? U pravu ste. Dizajn miša zvanog Lounge Mouse inspirisan je jednim kultnim komadom nameštaja. Kombinacija klasičnih materijala i estetika ovog proizvoda preuzeti su od čuvenog seta Lounge Chair and Ottoman dizajniranog od strane čuvenog arhitektonskog para Charles i Ray Eames.

Foto: Vitra, Lounge Chair and Ottoman, dizajn: Charles i Ray Eames

Kao mini verzija otomanskog dela Eamesove fotelje, ovaj miš, sastavljen od šperploče, kože i plastike, briše granice između nameštaja i elektronike.

„U znak poštovanja prema legendarnim dizajnerima, dizajn je usmeren na ergonomiju i stil kompjuterskog miša iz perspektive dizajnera nameštaja. Kao mini verzija otomanskog dela Eamesove fotelje, ovaj miš, sastavljen od šperploče, kože i plastike, briše granice između nameštaja i elektronike.“, istakao je Shane Chen za Architizer.

Omiljeni glodar

Lounge Mouse se još uvek nije pojavio na tržištu, a kada do toga dođe sigurni smo da će se naći na samom tronu glodara po izboru arhitekata.

Rendering: Shane Chen

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. dipl.mast.arh. Milan Nenadov

    “Miš za arhitekte koji biše granice između nameštaja i elektronike“ . U samom naslovu fali slovo R u reči bRiše 🙂
    Inače, mnogo mi se sviđa proizvod koji opisujete u pomenutom članku.
    Mnogo uspeha i sreće Vam želim, pozdrav…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *