Kraljevsko plava i zelena boja dominiraju stanom u Torontu; foto: Erik Rotter
Enterijeri, Izdvojeno

Mala Italija u velikom stanu: Raskošni enterijer bogat koloritom i materijalima

„Ovaj stan ima sve sadržaje koje ima jedna kuća, ali nudi sve pogodnosti koje pruža stan“ rekao je arhitekta koji stoji iza ovog malog remek-dela.

Po projektu arhitektonskog biroa Audax, u užem jezgru Toronta izveden je enterijer za vlasnika stana koji je želeo velik prostor za svoju rastuću porodicu, a pritom nije želeo da se odrekne stila života koje pruža centar grada. Stoga je odlučio da kupi celi sprat u jednoj poslovnoj zgradi i pretvori ga u stambeni prostor.

Stil ali i raspored prostorija u stanu inspirisan je stambenim prostorima kakvi su karakteristični za kvart Mala Italija u Njujorku, koji je sada elitni deo Menhetna. Tako ovaj stan ima formalni foaje, tri spavaće sobe, dva kupatila, kao i dnevnu zonu otvorenog tipa sa trpezarijom i kuhinjom.

Enterijer karakteriše harmonična kombinacija modernih i tradicionalnih elemenata, kao i plava i zelena boja.

Dizajn enterijera ogleda se u harmoničnoj kombinaciji modernih i tradicionalnih elemenata, kao i u istovremenoj upotrebi više boja i materijala. Kako bi se stvorila topla i ušuškana podloga za enterijer, izabran je hrastov parket u slogu riblje kosti kao i klasični oblik vrata koja su višlja od standarda. Tradicionalnim elementima su potom pridruženi moderni elementi poput savremene italijanske kuhinje, a tu su i luksuzni elementi kao što su fotelja Evelyn, trpezarijski sto od Vasarija, trpezarijske stolice Raphael, kao i polica Donatello.

Zimska bašta pretvara se u terasu dnevnog boravka

Zimska bašta je takođe našla svoje mesto u ovom stambenom prostoru što je prilično neobična pogodnost za centar grada. Ona se nalazi odmah pored dnevnog boravka i formirana je staklenim panelima s dve strane. Tokom leta, paneli se otvaraju i dnevna soba dobija proširenje u vidu natkrivene terase. Ovo omogućava ukućanima da uživaju u privatnom parčetu neba… kao da su u kući.

Zatvoren i otvoren režim zimske bašte:

 

U mirnom delu velikog stana smeštene su spavaće sobe sa svojim pripadajućim kupatilima. U ovom delu enterijera dominiraju zemljani tonovi i nežne pastelne boje.

Kupatilo uz roditeljsku spavaću sobu.

Soba za bebu u viktorijanskom stilu.

Crna tapeta u gostinskom kupatilu? Zašto da ne!

Ovako izgleda soba za dečaka:

Vešernica:

Foto: Erik Rotter via V2com

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *