Osvežen izgled kultnog beogradskog prostora; Foto: Remorker Architects
Domaći projekti

Marera i Aleksandar gradnja rekonstruišu kultni BIGZ

U zgradu će ukupno biti uloženo preko 40 miliona evra, a predviđeno je da radovi traju 18 meseci.

Marera Real Estate Partners je u svom prvom partnerskom projektu kupila zgradu BIGZ-a koju će obnoviti prema oprobanom konceptu kojim se vodi njena sestrinska kompanija, Marera Properties. Nakon transformacije bivše fabrike Beko u današnji Kalemegdan biznis centar i paralelno sa pretvaranjem Beograđanke u kancelarijske prostore, Marera započinje novi projekat sa kompanijom „Aleksandar gradnja“ iz Novog Sada koja je između ostalog podigla i zgradu Bulevar Centar. Firma MPP BIGZ, u kojoj obe strane imaju po 50 odsto učešća, novi je vlasnik BIGZ-a.

U zgradu nekada najveće štamparije na Balkanu ukupno će biti uloženo preko 40 miliona evra, i ona će biti novi ukras grada za nešto više od 18 meseci koliko je planirano za rekonstrukciju. Kako je u pitanju antologijsko delo srpske moderne arhitekture, kompanija će tesno sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana. Projekat je izradio beogradski Remorker architects.

Noćni izgled novog BIGZ-a; Foto: Remorker Architects

Kompanija će sarađivati sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na očuvanju autentičnog izgleda projekta Dragiše Brašovana.

„Ovo monumentalno zdanje ima preko 40.000m2, od čega je nešto preko polovine upotrebnog prostora usled impresivno projektovanih hodnika i stepenišnih zona. Što se tiče dizajna kancelarijskog prostora srpsko tržište uveliko prepoznaje Mareru po savremenosti, inovacijama i funkcionalnosti najvišeg nivoa. Ulazak u ovaj projekat sa „Aleksandar gradnjom“ doprineće efikasnosti njegove realizacije, a ujedno otvara vrata novim saradnjama i partnerstvima. Na domaćem tržištu nekretnina kancelarijski segment je daleko od zasićenog i tu vidimo prostor za nove investicije. Nastavićemo da širimo naš portfolio objekata komercijalne namene, kako samostalno tako i u partnerskim odnosima“, izjavila je Milana Srećkov, direktorka kompanije.

Kao budući moderni poslovni centar, BIGZ će kompanijama zainteresovanim za zakup ponuditi kombinaciju klasičnih kancelarija različitih veličina i open space koncepta, ali i mogućnost da organizacija prostora i dizajn enterijera budu u potpunosti prilagođeni njihovim potrebama i specifičnim zahtevima.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

8 komentara

 1. Anton

  Mislio sam da će i ovo da zapadne Remorkeru.

 2. 2021

  izgleda kao ozbiljan projekat

 3. arhitekta

  baš me zanima kako će rešiti termoizolaciju objekta..

 4. Silvana orsus

  Ja bi se javila da mi sredite kucu da mi popravite

 5. miki

  samo neka okupaju, ne dirajte ništa i biče extra ljudi! posle 100godina … o bogo!

 6. Zoran

  sjajno, u svakom pogledu!

 7. mo

  Samo uništavajte kulturnu baštinu, ništa drugo ni ne znamo, osim da uništavamo.

  1. Marko

   Samo političarite, ništa drugo ne znate da radite osim da se bavite politikom …

Ostavite odgovor

Obavezna polja *