Enterijeri, Izdvojeno

Mašinko krasi industrijski enterijer Terminala u Kotoru

Concept store The Terminal je ugostiteljski objekat i suvenirnica u crnogorskoj luci Kotor koji pleni svojim industrijskim stilom enterijera.

Bliska saradnja biroa Enforma sa investitorom Fashion Cattaro dovela je do niza originalnih enterijerskih rešenja, a među njima su i mural na zalučenom zidu, unikatni nameštaj ali i Mašinko – mehanička polica za vino. Ona funkcioniše na principu elektromotora koji pokreće zupčanik sa drvenim kutijama za vino. Dok se kutije kreću same, flaše ostaju u nepromenjenom (horizontalnom) položaju.

Mašinko je mehanička polica za vino u kojoj se kutije kreću same dok flaše ostaju u nepromenjenom (horizontalnom) položaju.

 

Dizajn enterijera inspirisan je dugom pomorskom istorijom Kotora koju simbolizuje objekat lučke kapetanije. Unutrašnji prostor reminiscencija je na brodski motor, dok su terase paluba broda.

Osnovu materijalizacije lokala od čine gradivna opeka, metal, drvo, kanap… Ovi materijali daju The Terminalu industrijski šmek ali u isto vreme utopljavaju atmosferu lokala.

Interesantan detalj u enterijeru jesu dekorativne keramičke pločice koje se, osim oko prozora, pojavljuju i na stolovima.

Originalni murali na zidovima pojačavaju utisak industrijskog dizajna enterijera.

Marokanske keramičke pločice krase i toalet u kojem su se odlično složile sa opekom.

Foto: Relja Ivanić

Srodni linkovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *