Urbanizam

Menhetn na vodi: Za 50 kilometara šetališta odvojeno 100 miliona dolara

Gradonačelnik Njujorka Bill de Blasio najavio je izgradnju sistema pešačkih staza i zelenih površina koji će ovaj deo grada učiniti još atraktivnijim.

Ima li boljeg mesta za život od Menhetna? Ovaj najpoznatiji deo Njujorka, koji možemo da vidimo u svakom drugom američkom filmu ili TV seriji, uskoro će postati još primamljiviji za život. Naime, gradski oci najavili su izgradnju šetališta dugačkog preko 50 kilometara za čiju izgradnju će biti izdvojeno oko 100 miliona dolara.

U poslednjih pet godina broj biciklista u Njujorku porastao je za 80%. Projekat Greenway će taj broj dodatno povećati…

 

U poslednjih pet godina broj biciklista u Njujorku porastao je za 80%. Zbog toga je projekat Greenway više nego dobrodošao. Gradsko odeljenje za transport istaklo je da će projekat Greenway znatno uticati na dodatno povećanje korišćenja bicikala kao prevoznog sredstva u Njujorku kao i da će povećati broj onih koji će se odlučiti da prošetaju umesto da sednu u auto ili da se prevezu metroom.

Želimo da sve žitelji Menhetna imaju jednako dostupne biciklističke staze, šetalištima i igralištima uz vodu.

 – rekao je Bill de Blasio, gradonačelnik Njujorka.

Gradski oci odobrili su idejni projekat, a izvođački projekat očekuje se do kraja godine. Radove bi trebali da počnu 2019. godine, a novo priobalje Njujorka biće gotovo do 2022. godine, piše Inhabitat.

Rendering: Office of the Mayor of New York City

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *