prefabricated, modular home designed by Alchemy Architects
Izdvojeno, Svetski projekti

Minimalistički prefabrikovani dom u divljini za šefa u Appleu

Da li stvarno jedna kuća treba da ima nešto više od ovoga?

Šef sektora za dizajn prodavnica u kompaniji Apple poželeo je za sebe kuću koja će biti savremena i jednostavna baš kao i prodavnice ovog čuvenog brenda. Udružio se sa kompanijom Alchemy s kojom je zajedno modifikovao njihovu prefabrikovanu kuću weeHouse i kreirao dve smaknute otvorene kocke koje predstavljaju njegov dom u dolini Santa Rosa u Kaliforniji.

90% kuće urađeno je u fabrici, a kada je dovežena na lice mesta, tu je završen ostatak radova.

 

Kuća od svega 90 kvadrata bazirana je na originalnom projektu weeHouse koji je pretpeo izvesne promene u smislu prilagođavanju (VIP) klijentu. Ipak, ono što je suština ove kuće, a to je prefabrikacija, ostalo je nepromenjeno. 90% kuće urađeno je u fabrici, a kada je dovežena na lice mesta, tu je završen ostatak radova, piše ArchDaily.

Kuća za šefa u kompaniji Apple sastoji se od dve kocke: jedne od 60 kvadrata koja služi kao glavni objekat, i druga od 30 kvadrata koji ima funkciju gostinskih prostorija.

Oksidisani valoviti paneli odlično se slažu uz okruženje

Kocke su postavljene na betonsko postolje koje služe kao temelj. Prefabrikovani moduli napravljeni su od metalne konstrukcije, sa prozorima od poda do plafona, a obložene su valovitim panelima od nerđajućeg čelika. Ovakva oksidisana fasada savršeno se uklapa u kalifornijsko okruženje u kojem dominira hrastova šuma.

Enterijer nije ništa manje impresivan iako je potpuno minimalistički. Tu je samo ono što mora, a akcenat je potpuno stavljen na pogled ka dolini Santa Rosa.

Iako intima nije zagarantovana, u blizini nema nikoga jer je ova kuća u divljini. Kontrolisanoj divljni, naravno…

Osnova dva prefabrikovana modula

Foto: © Geoffrey Warner

Korisni liknovi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *