Novi Sad se širi na Mišeluk; Foto: Gradis doo
Aktuelno

Milijardu dinara za opremanje Mišeluka: Evo šta će sve graditi u ovom delu Novog Sada

Planovi za širenje Novog Sada na desnu stranu Dunava i gradnju stambenih zgrada na Mišeluku konačno postaju realnost. Donosimo pregled svih aktuelnih i planiranih gradilišta.

U Novom Sadu više nema mesta za gradnju. Svi placevi su iscrpljeni do maksimuma pa je logično da grad mora da se širi po svojim obodima. Mišeluk, sa druge strane Dunava, još je u sedamdesetim godinama prošlog veka viđen kao prostor gde bi grad mogao da proširi svoje granice.

Međutim, osim gradnje RTV-aKovid bolnice, do dana današnjeg Mišeluk je ostao manje-više livada bez ikakve infrastrukture. Sada se stvari pomeraju sa mrtve tačke.

Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije nedavno je odabrala izvođače za infrastrukturno opremanje Mišeluka 3, a vrednost radova procenjena je na skoro milijardu dinara, tačnije 972,5 miliona dinara.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Izgradnja na Mišeluku

Do dana današenjeg Mišeluk je ostao livada bez ikakve infrastrukture. Sada se stvari pomeraju sa mrtve tačke.

Nosilac posla je novosadska firma Put-invest, koja je na tenderu učestvovala s preduzećima Energetehnika – Južna Bačka, OTB inženjering, Tekton geosistems iz Novog Sada i Suniko solutions iz Veternika. Gradnja saobraćajnica i prateće infrastrukture će biti završena za 550 kalendarskih dana.

U devet novih ulica će se, osim puteva i staza dužine nekoliko kilometara, izgraditi i cevovodi za vodovod i kanalizaciju, postaviti stubovi javne rasvete, a predviđeno je i parterno uređenje slobodnih površina.

Komunalno opremanje Mišeluka doneće velike investicije, a na našoj Mapi gradilišta može se videti šta se trenutno na ovom području gradi i šta je u planu od stanogradnje.

Šta se sve gradi na Mišeluku

Poznati novosadski investitor Erker inženjering planira izgradnju stambenog objekta na adresi Kamenički put 39, a samo nekoliko brojeva dalje u istoj ulici, investitor Gradis doo takođe planira da podigne zgradu i to sa 13 stanova i pogledom na Dunav i ceo Novi Sad. Zgrada bi trebalo da bude gotova ove godine.

Stambena zgrada Gradis doo

Gradnja saobraćajnica i prateće infrastrukture će biti završena za 550 kalendarskih dana.

Na Mišeluku je u toku gradnja trospratne zgrade zvane Art Gate sa 38 stanova. Buha Invest je ovu zgradu počeo krajem 2021. godine po projektu Axis Građevinski Biro doo.

Zgrada Art Gate

Nedaleko od Crkve svetog Ilije, investitor Augmentum zida stambenu zgradu P+2 sa 6 stanova.

Zgrada koju zida Augmentum

Na Mišeluku su u planu i veliki stambeni kompleksi poput onih koje će graditi Galens Invest.

Na Mišeluku je planu izgradnja i velikih stambenih kompleksa. Pre svega, tu će graditi Galens Invest doo i to na više parcela. U toku je izgradnja njihovog Garden Hilla sa skoro 9.500 kvadrata i 79 stanova, a u neposrednoj blizini ovaj investitor podići će još jedan stambeni kompleks.

Galenosov Garden Hill

Odmah do puta planira se izgradnja stambenog kompleksa Greenville sa pet lamela na 6.500 kvadrata i 55 stanova. Kuriozitet za ovaj kompleks jeste što je plan da to budu zgrade sa gotovo nultom energijom.

Greenville

U blizini Kovid bolnice, predviđen je još jedan stambeni kompleks. Novosadski President tu planira da podigne zgrade spratnosti Su+P+1+Pk sa 24 stana u nizu.

President kompleks na Mišeluku

Više na Mapi gradilišta

Nedaleko od ove lokacije, gradi se Hollywood Hills, još jedna faza Solarne doline, a u planu je i izgradnja Eko naselja na Karagači za koji je portal Gradnja organizovao konkurs. Sve planirane projekte možete pogledati na Mapi gradilišta.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *