Apple radnja na vodi
Arhitektura

Najnovija Apple prodavnica pluta na vodi

Apple Store u Singapuru, prvi je prodajni prostor ove kompanije koji neće biti izgrađen na čvrstom tlu.

Najnovija prodavnica nazvana Apple Marina Bay Sands treći je po redu raj za zaljubljenike Jabuke u Singapuru. Prvi objekat na Orchard Roadu otvoren je 2017. godine, dok se drugi nazvan Apple Jewel Changi Airport nalazi u okviru čuvenog aerodromskog kompleksa sa vodopadom na zatvorenom. Sudeći po najnovijoj radnji, koju ponovo projektuje Foster + Partners, izgleda da Singapur svoju kreativnost prenosi i na Apple prodajne prostore.

Tokom dana, radnja izgleda kao privremeno prizemljeni NLO, dok tokom noći „oživi“ i počinje da sija.

Apple Marina Bay Sands je deo istoimenog luksuznog hotelskog kompleksa i letovališta i planovi su da uskoro bude otvorena za javnost. Upravu tu smeštena je nova Apple prodavnica u obliku lopte koja pluta na vodi.

Tokom dana ovaj sferni objekat deluje poput neobične, privremeno prizemljene, letelice, dok tokom noći „oživi“, počinje da sija i postaje deo atrakcije Singapurskog priobalja.

Neboderi u refleksiji

„Tokom dana stakleni paneli reflektuju okolne nebodere, kao i kretanje vode. Tokom noći pak sfera isijava  toplu svetlost, evocirajući dizajn tradicionalnih fenjera koji su korišćeni tokom singapurskog Mid-Autumn festivala.“, piše u jednoj od prezentacija objekta.

Još uvek ne postoje informacije o enterijeru objekta, a Apple je za sada objavio jedino kratki i neobični promo materijal o svom novom prodajnom mestu, piše 9to5mac.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *