Najveći festival leda održava se svake godine u Kini; foto: Shutterstock.com
Aktuelno

Najveći svetski festival leda otvoren u Kini s arhitekturom da se smrzneš

Ledeni kompleks izgrađen je od 120.000 kubnih metara leda i 111.000 kubnih metara snega.

Svetski festival leda (Harbin International Ice and Snow Festival) u kineskom gradu Heilongjiang, prvi put je organizovan 1985. godine i od tada njegovi posetioci iz godine u godinu mogu da uživaju u sve spektakularnijim dvorcima i skulpturama napravljenim od leda.

Korišćenjem na stotine kubnih metara leda i snega, hiljade umetnika su u protekle 34 godine na temperaturi i od -35 stepeni pravili prava umetnička dela. Jedno od njih dobilo je i Ginisa za najveću skulpturu od leda i to sa visinom od 8,5 metara i dužinom od čak 250 metara.

Od 120.000 kubnih metara leda i 111.000 kubnih metara snega napravljena su prava remek-dela arhitekture.

Na ovogodišnjem festivalu može se videti više od 100 ledenih objekata i skulptura, koje je kreiralo 12 umetnika iz različitih zemalja sveta, a neki od njih su prava arhitektonska remek-dela.

Festival u Heilongjiang, kojeg je do sada posetilo 18 miliona ljudi, otvoren je do 5. februara kada se završava ova ledena bajka. U nastavku pogledajte odabrane slike s Instagrama:

https://www.instagram.com/p/BsTAMRBB82p/?utm_source=ig_embed

View this post on Instagram

เปิดฉากเทศกาลน้ำแข็งและหิมะนานาชาติฮาร์บิน ในเมืองฮาร์บิน (Harbin) มณฑล Heilongjiang ทางตะวันออกเฉียงเหนือของจีน หนึ่งในงานเทศกาลน้ำแข็งที่ใหญ่ที่สุดในโลก ซึ่งจัดขึ้นต่อเนื่องเป็นครั้งที่ 35 เเล้ว ตื่นตาตื่นใจกับประติมากรรมน้ำแข็งและหิมะเป็นสถานที่สำคัญจากหลายประเทศ ซึ่งส่งเข้าประกวดชิงรางวัลประจำปี อีกทั้งยังมีการเเสดงดนตรี เเสงสีเสียงอลังการ มีกิจกรรมเกี่ยวกับหิมะและน้ำแข็งกว่า 100 รายการ พร้อมไฮไลต์เด็ดให้เก็บภาพประทับใจกับ "สโนว์เเมน" เนรมิตเมืองน้ำเเข็งต้อนรับนักท่องเที่ยวจากทั่วโลก บนพื้นที่จัดงานกว่า 6 แสนตารางเมตร โดยงานนี้เปิดให้เข้าชมตั้งแต่วันที่ 5 มกราคมจนถึง 5 กุมภาพันธ์ 2562 ค่าธรรมเนียมบัตรผ่านประตูประมาณใบละ 1,550 บาท #Harbin #Harbinicefestival #china #travel #lifestyle #forbesthailand

A post shared by Forbes Thailand Magazine (@forbesthailand) on

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *