Arhitektura

Najposećeniji svetski sajtovi iz oblasti arhitekture i građevinarstva

Pogledajte koja je to građevina, arhitektonska škola ili firma najpolularnija na internetu u proteklih mesec dana.

Alexa,firma pod upravom Amazona, omogućava uvid u raznovrsne internet aktivnosti milijarde ljudi širom sveta. Tako su nedavno objavili i listu koja je to najpopularnija arhitektonska firme na internetu, koje su najposećenije internet stranice arhitektonskih fakulteta i još niz drugih podataka koji su zanimljivi arhitektama i svima onima koji se interesuju za ovu oblast.

Najposećenija arhitektonska firma na internetu: Foster+Partners

Foster+Partners sa svojih sedam kancelarija širom sveta i izvedenim projektima na svakom kontinentu, osim na Antartiku, svakako je firma koja opravdava količinu posećenosti svog sajta. Odmah iza njie našli su se sajtovi arhitektonskih firmi Richard Meier, Steven Holl Architects, Santiago Calatrava i Bernard Tschumi Architects, piše ArchDaily.

Najposećeniji fakultet: RISD

Rhode Island School of Design svakako nudi program koji je vredan poštovanja, međutim izgleda da veliki broj posetilaca dolazi na sajt zbog čuvenog kurikuluma iz oblasti likovne nastave. Iza RISD-a našli su se Harvard GSD, The AA i TU Delft.

Najposećenija građevina: Sagrada Familia

Gaudijevo remek-delo očigledno je objekat koji decenijama unazad privlači veliku pažnju. Pored istorijskih podataka i virtuelne ture, na sajtu se mogu kupiti i karte za posetu ovoj velelepnoj građevini i tako izbeći dugački redovi. Sledeće građevine na listi popularnosti su Versajska palata i Burj Khalifa.

Najposećenija publikacija: Architectural Digest

Na sajtu ovog renomiranog časopisa mogu se videti mnogobrojne fotografije i tekstovi, dostupni i onima koji nisu pretplatnici.

Najposećeniji forum: Skyscraper City

Na ovom forumu diskutuje se o urbanom razvoju čitave planete. Tokom jednog dana u 2016. godini u jednom trenutku je bilo ulogovano 37.860 članova koji su diskutovali o raznovrsnim aktuelnim temama.

Najposećeniji sajt saobraćajnice: United States Federal Highway Administration

Iako ova saobraćajnica nije baš na dobrom glasu, verovatno je da je velika posećenost njenog sajta usledila zbog konstantnih objava uprave o statističkim podacima o korišćenju, planiranom finansiranju i budućoj strategiji razvoja.

Najposećeniji sajt iz oblasti održivosti: Tiny House Talk

Male kuće i održivi sistemu su svakako veoma aktuelna tema već neko vreme, pa odatle i logičan sled velike posećenosti ovog sajta.

Najposećeniji sajt pejzažne arhitekture: American Society of Landscape Architects

Sajt ASLA svakodnevno objavljuje veliki broj informacija za svojih 15.000 članova i sve ostale koji žele da posete sajt. Na sajtu se mogu naći i korisne smernice za buduće pejzažne arhitekte, u vezi sa obrazovanjem, usmeravanjem karijere i licencama.

A u Srbiji? Najposećeniji sajt kod nas iz oblasti arhitetkure i građevinarstva jeste onaj na kojem ste upravo sada – portal Gradnja.rs! Hvala vam što ste sa nama.

Srodni članci na našem portalu:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *