Njujork se suočava sa krizom beskućništva i krizom pristupačnih stanova; Foto: Iwan Baan
Aktuelno

Njujork planira da smesti beskućnike u napuštene hotele

Ukoliko bude usvojen, novi predlog će doneti veću fleksibilnost u američkim zakonskim i građevinskim propisima u cilju rešavanja nedostatka stambenog prostora.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams javno je dao podršku predlogu državnog zakona koji bi gradu olakšao pretvaranje nedovoljno iskorišćenih ili praznih hotela u pristupačne stambene objekte.

Adams je apelovao na zakonodavce države Njujork da daju zeleno svetlo za ovo ključno sredstvo u borbi protiv krize pristupačnih stanova, kojim je planirano i rešavanje problema beskućništva.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Stari hoteli u iščekivanju novog zakona; Foto: Pixabay.com

Stambena kriza zahteva kreativnost

Konverzija koja je predložena nacrtom omogućila bi vlastima da stvore pristupačne stambene jedinice za manje novca i u kraćem vremenskom roku, piše ArchDaily.

Prema rečima gradonačelnika Adamsa, gradska stambena kriza zahteva kreativnost i nove alate za izgradnju, te on smatra da je ovom zakonu neophodan prvi korak za otključavanje potencijala koji nude neiskorišćeni hotelski prostori i tako se proširi ponuda pristupačnog stanovanja.

Predlog zakona utire put za veću fleksibilnost u zakonskim i građevinskim propisima u SAD; Foto: Jermaine Ee (Unsplash)

Sadašnja administracija je već ponudila 171 milion dolara za finansiranje skloništa za beskućnike i dodatne sadržaje.

„Suočavamo se sa krizom beskućništva i krizom pristupačnih stanova. Prenamenom nedovoljno iskorišćenih hotela možemo brže i jeftinije stvoriti pomoćno stanovanje. Porodicama, starijim osobama i svim Njujorčanima kojima je to potrebno, uključujući i naše komšije beskućnike, možemo da omogućimo pristupačno, trajno stanovanje“, rekao je Adams.

Ovaj predlog zakona utire put za veću fleksibilnost u američkim zakonskim i građevinskim propisima u cilju rešavanja nedostatka stambenog prostora. Sadašnja administracija Njujorka je već ponudila 171 milion dolara za finansiranje skloništa za beskućnike i dodatne sadržaje.

Izabrali smo za vas…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *