Ove godine bez Sajma građevinarstva
Sajmovi

Otkazan Sajam građevinarstva 2020. u Beogradu

46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu, koji je trebalo da se održi od 24. do 27. juna 2020, otkazan je zbog pandemije koronavirusa.

Zbog izbijanja pandemije koronavirusa, Sajam građevinarstva je prvobitno odložen sa aprila za period od 10. do 13. juna. Nakon toga, početkom maja Sajam građevinarstva dobio je novi datum održavanja (24-27. jun), ali je situacija sa pandemijom koronavirusa takva da ni ovaj datum neće moći biti ispoštovan pa je uprava Beogradskog sajma odlučila da 46. Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu otkaže.

Sajam i dalje kovid-bolnica

U njihovom današnjem saopštenju piše da je ovakva odluka „doneta zbog nemogućnosti adekvatnog planiranja tako složenog i obimnog sajma u uslovima neizvesnog statusa “kovid-bolnice” na Beogradskom sajmu i ostalih uvedenih mera i ograničenja sa neizvesnim trajanjem.“

U saopštenju se dalje navodi da im je žao zbog situacije „u kojoj smo se svi zajedno našli, ne našom voljom, već sticajem vanrednih okolnosti.“

Ovakva odluka bila je logična između ostalog i što je Sajam građevinarstva međunarodna manifestacija. U okolnostima otežanih putovanja, nije se moglo očekivati da bi ga izlagači iz okolnih zemalja zaista i došli.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *