Arhitektura

Ova podvodna vila biće izgrađena na dnu okeana

Prva podvodna vila na svetu biće izgrađena na Maldivima na oko pet metara dubine ispod površine Indijskog okeana. Zainteresovani?

Luksuzni kompleks odmarališta na Maldivima Conrad Rangali proširuje svoju ponudu ali ovog puta u nivou ispod površine vode! Naime, podvodna vila Muraka biće u ponudi od novembra ove godine za sve one s avanturističkim duhom… ali i dubljim džepom.

Iako u ponudi nekih svetskih hotela postoje podvodne sobe koje su poput akvarijuma sa svih strana okružene vodom, Muraka će biti izgrađena na dnu okeana, na dubini od oko 5 metara, piše Architectural Digest.

Operite ruke vodom pod vodom

Transparentna kupola omogućava uživanje u pogledu na Indijski okean u 180 stepeni.

Na lokalnom jeziku Dhivehi, kojim se priča Maldivima, Muraka znači koral što je u potpunosti u skladu s prirodnim morskim okruženjem buduće vile.

Vila Muraka prostire se na dva nivoa na kojima se mogu smestiti do devetoro gostiju. Na gornjem nivou, koji se nalazi iznad površine vode, nalaze se dnevni boravak, kuhinja, trpezarija, bar, dve spavaće sobe, dva kupatila, teretana, prostorija za batlera, kao i sigurnosna prostorija. Na donjem nivou takođe su smeštene spavaće sobe i kupatila.

Spiralnim stepeništem se sa gornjeg nivoa spušta u podvodni, gde se zahvaljujući transparentnoj kupoli može uživati u spektakularnom pogledu na Indijski okean od 180 stepeni.

Terasa – antistres prostor posle spavanja pod vodom

Ajkule s druge strane stakla

Projekat Muraka, osmislio je isti tim Crown Company koji je pre 13 godina dizajnirao i realizovao restoran Ithaa, koji se nalazi u sklopu kompleksa Conrad Rangali.

Prilikom projektovana vile vodilo se računa o orijentaciji prostorija u skladu sa okruženjem, pa su tako otvorene palube i na istoku i na zapadu, kako bi gosti mogli da uživaju u prekrasnim izlascima i zalascima sunca.

Kada je okrenuta ka okeanu kako bi gosti i tokom kupanja mogli da se relaksiraju u potpunosti.

„Zahvaljujući našoj inspiraciji i želji da pružimo jedinstvena iskustva našim gostima, prva podvodna vila na svetu ohrabruje goste da istraže Maldive iz potpuno nove perspektive – ispod površine vode.“

Pretpostavlja se da će cena noćenja u vili Muraka koštati 50.000 dolara. Ipak, svi koji su spremni da plate ovu sumu za noć u podvodnoj vili trebalo bi budu hrabri jer će ajkule plivati s druge strane stakla.

Rendering: Conrad Maldives Rangali Island

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *