Raskošan muški stan; fotografije: Miran Kambič
Enterijeri

Ovako izgleda mala muška oaza na periferiji Ljubljane

Predstavljamo enterijer kuće u Ljubljani koji je namenjen potrebama savremenom muškarcu koji je na svoju malu oazu čekao nekoliko dugih godina. 

Naime, kako to vrlo često biva, gradnja njegove kuće na periferiji slovenačke prestonice se iz raznih razloga zakomplikovala, te se sa radovima stalo baš kada je došao red na uređenje enterijera. Međutim, posle nekoliko godina pauze, klijent se za pomoć obratio studiju Nplan, te su dve njihove arhitektice, Nina Bohte i Nina Galič, uzele stvari u svoje ruke i od ovog doma napravile savršen enterijer za modernog muškarca.

Mesto za partiju bilijara nakon poslovnog sastanka

Kuća, ukopana u teren, ima prizemlje podeljeno u dve celine. U jednoj je prostrana soba za opuštanje koja gleda na ulicu, dok se na drugoj strani nalazi kućna kancelarija sa zonom za sastanke, bilijarski sto, teretana i kupatilo sa saunom i kadom.

Uz kuću se nalazi i garaža za dva auta sa posebnim ulazom u prizemlje.

Pogledajte kako izgleda plan ovog dela:

Osnova prizemlja

Dnevna zona kuće smeštena na spratu

Osvetljeno stepenište vodi na sprat kuće, do kojeg se može doći i kroz poseban ulaz iz dvorišta gde je smeštena i raskošna terasa. Na spratu se nalazi glavni deo svakog doma – kuhinja sa trpezarijom, te dnevni boravak sa vrhunskom audio-vizuelnom opremom i kaminom.

Zanimljiv detalj ovde predstavlja TV kabinet sa ekranom koji se obrće, pa tako televizor može da se posmatra iz različitih delova prostorije. Boje koje dominiraju u ovom delu kuće su zemljane, ali prilično intenzivne, omekšane sofisticiranim materijalima i teksturama, kao i nameštajem elegantnih oblika, ne bi li se i gošće u njemu osećale ugodno.

Pogledajte ovaj deo enterijera u posebnoj galeriji:

Spavaća soba savršena za dobar kupanjac

Velika i udobna spavaća soba takođe prati koncept otvorenog plana, tako da se odmah sa druge strane paravana nalazi i luksuzno kupatilo. Tu je, naravno, i veliki garderober pored sanitarnih čvorova koji se pokriva zavesom. Iz prostorije se pruža lep pogled na dvorište.

Pogledajte kako izgleda plan ovog dela kuće:

Osnova sprata

Vizualizacije: Studio Nplan; Fotografije: Miran Kabmič

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *