Softver

Probajte Ikein nameštaj u svom stanu pre nego što ga kupite

IKEA Place je aplikacija koja bi mogla da napravi revoluciju u kupovini nameštaja.

Kompanija Apple juče je objavila najnovije informacije o svojem softveru ARKit s izmenjenom realnošću (augmented reality) koji će biti raspoloživ svim korisnicima iPhonea i iPada. Među aplikacijama koje će od početka koristiti ove beneficije, pored brojnih igara i priručnika za kuvanje, jeste i parče softvera koje bi moglo da napravi revoluciju u kupovini nameštaja, piše AD.

Poznati švedski proizvođač nameštaja, koji je ovog avgusta stigao i u Srbiju, najavio je aplikaciju IKEA Place koja će zahvaljujući izmenjenoj realnosti omogućiti korisnicima da vide kako će izgledati nameštaj u njihovoj prostoriji pre nego što ga kupe.

Pogledajte kako ova aplikacija radi:

Aplikacija omogućava kupcima da steknu predstavu o tome kako će izabrano parče nameštaja izgledati u njihovom prostoru pre nego što ga kupe.

 

„Mnogi ljudi su ne odlučuju tako lako da promene stari nameštaj zato što misle da će doneti pogrešnu odluku pri kupovini novog“, kaže Majkl Vadsgard iz Ikee. „Ili još gore, vrate kupljeno parče nameštaja u robnu kuću zato što im ne odgovaraju dimenzije. IKEA Place će ih uveriti da prave dobar korak. Aplikacija im omogućava da stave izabrano parče nameštaja u svoj prostor, menjaju mu boju i tako steknu predstavu kako će on izgledati u njihovoj sobi.“

„Dobro paše. Kupujem!“

Cela soba na ekranu

Aplikacija, koja će biti dostupna sa iOS verzijom 11, omogućiće korisnicima da virtuelno postave nameštaj u svojoj sobi pre nego što ga kupe. Ukoliko im se sviđa u katalogu, moći će kroz aplikaciju da učitaju dati proizvod i da ga uz pomoć kamere pozicioniraju u prostoru bez potrebe za premeravanjem prostorije. IKEA Place će automatski skalirati razmere proizvoda u zavisnosti od proporcija sobe i ponuditi veran prikaz na ekranu telefona.

IKEA Place će biti tako precizan u svom prikazu da će moći da dočara kako će svetlo i senke padati na izabrano parče nameštaja.

A Android?

Aplikacija je za sada najavljena ekskluzivno za iOS uređaje sa najnovijim operativnim sistemom. Mi, međutim, ne vidimo razlog zašto ova aplikacija ne bi radila na Androidu jer već postoje slične aplikacije na ovom sistemu. U svakom slučaju, od ove jeseni ćete moći sa svojim iPhoneom ili iPadom da pogledajte kako izgleda Ikein proizvod u vašem prostoru pre nego što ga kupite. Veoma zgodno, zar ne?

Foto: Ikea

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *