Aktuelno

Prve fotografije unutrašnjosti njujorške piramide

Dva meseca nakon što je projekat W57 počeo sa izgradnjom, objavljen je set fotografija na kojima su prikazani radovi na njegovoj unutrašnjosti.

Ovo će biti prvi njujorški projekat renomiranog danskog projektnog studija BIG. Zgrada pod imenom W57 predstavlja malo revoluciju u gradnji koja će imati značajan uticaj na stanovnike kako ove tako i okolnih zgrada. Njujorška piramida visine 32 sprata biće zapravo poslovno-stambena zgrada sa 709 stambenih jedinica.

BIG je bio inspirisan klasičnim dvorišnim blokovima kakvi se mogu videti u Kopenhagenu, kao i Central parkom, kao jednim velikim dvorištem Njujorka. Na ovom principu rodila se i ideja za formu i organizaciju projekta W57.

Pravougaona parcela na kojoj se nalazi ovaj objekat zauzima oko tri četvrtine bloka. BIG je počeo sa pravougaonom formom u čijem središtu je dvorište, vodeći se istim proporcijama koje ima Central park u odnosu na okolne blokove. Zatim su severoistočni ugao ove forme podigli ka sredini na visinu od 470 metara, transformišući ovu nisku pravougaonu strukturu u piramidalni objekat.

Ovakvom formom omogućeno je da svaki stanovnik u kuli ima pogled na reku Hadson, ali i da sunčeva svetlost može da dospe do svakog stana.

 

Pogledajte kako egipćani planiraju da izgleda njihova savremena piramida.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *