Aktuelno

Prvi energetski pasoš za zgradu u naselju Stepa Stepanović

Prvi energetski pasoš biće uručen danas zgradi u novom naselju Stepa Stepanović na Voždovcu!

U energetskom pasošu za sada stoji koliko zgrada troši energije za grejanje, a kasnije će beležiti i potrošnju za hlađenje i potrošnju struje i gasa. Pasoš overavaju inženjeri sa lincencom i kompanija koju odredi Ministarstvo građevine i urbanizma. Prvi efekti biće na tržištu nekretnina, jer se objekti rangiraju u osam kategorija. Najviša je A+, a najniža G.

Kosi krov, sendvič zidovi, podrumski plafoni i hodnici između stanova izolovani su Knauf Insulation proizvodima, a kompletno naselje ispunjava standarde energetske efikasnosti.

stepa stepanovic

Pročitajte kako je tekla transfomacija kompleksa kasarne Stepa Stepanović u stambeno-poslovni kompleks.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Miloš

    Jel dihtuju prozori? evo u novom sadu, gde je gradila fenomenalna građevinska direkcija, gde su isto sendvič zidovi, knauf, kosi krov itd, gde su zgrade takođe energetski efikasne dešava se sledeće:
    1. prozori ne dihtuju – čim dune vetar, u stanu hladno. kad ne duva vetar u stanu je pretoplo te moramo zatvarati radijatore. ako se smanji grejanje u kotlarnici, u nekim stanovima bude hladno.
    2. u hodnicima je vrelo, toplije nego u stanu. zašto? podni razvod grejanja nije izolovan te pločice u hodniku bukvalno peku koliko su vruće.
    onaj ko je GDS dao taj pasoš, nema pojma. da ne pričam da već puca fasada (zgrada ima 2 god), parket propao u svakom stanu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *