Dešavanja

REMHUB 2022 – Konferencija o energetskoj efikasnosti 30. novembra u Beogradu

Konferencija REMHUB 2022 je prilika da saznate koja sve inovativna rešenja energetske efikasnosti možete primeniti u izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata.

Da li gradimo energetski efikasne zgade i koliko smo napredovali u energetskoj sanaciji postojećeg građevinskog fonda? Koliko pametnim upravljanjem možemo da uštedimo energije u industrijskim, komercijalnim i stambenim objektima?

Ovo će biti glavne teme na konferenciji REMHUB 2022: Driving Energy Efficiency in Real Estate, koja će se održati 30. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Konferenciju će otvoriti Milan Macura, pomoćnik ministra rudarstva i energetike.

Da li ste već pročitali?

Energetska kriza

U jeku energetske krize koja nas sve proziva da budemo odgovorni u korišćenju energije i da strateški promenimo odnos prema energetskom pitanju, konferencija REMHUB 2022 je prilika da saznate koja sve inovativna rešenja energetske efikasnosti možete primeniti u izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih objekata, ali i kako napredan Facility Management (FM) može doprineti optimizaciji sistema i većoj uštedi energije.

Konferencija je namenjena svima koji shvataju odgovornost sadašnjeg trenutka i obavezu da energetska efikasnost postane standard u građevinskoj industriji i upravljanju komercijalnim, industrijskim i rezidencijalnim objektima.

Pored panel diskusija i studija slučajeva, na konferenciji ćete imati priliku i za B2B susrete i umrežavanje sa predstavnicima građevinskih kompanija, proizvođačima energetski efikasnih sistema, predstavnicima firmi koje se bave projektovanjem i ugradnjom solarnih panela, arhitektama, FM menadžerima, predstavnicima banaka, nadležnih institucija i organizacija koje podržavaju projekte unapređenja energetske efikasnosti.

Pored panel diskusija i studija slučajeva, na konferenciji ćete imati priliku i za B2B susrete i umrežavanje.

Panel diskusije

PRVI PANEL, na temu Zelena gradnja kao odgovor na energetsku krizu i zelenu tranziciju, daće odgovore na pitanja koliko smo napredovali u izgradnji održivih i energetski efikasnih zgrada i koliko su važni primeri dobre prakse zelene gradnje za kapitalnu promenu kursa građevinske industrije i njene održive transformacije u budućnosti.

Panel će otvoriti Ivana Vuletić, sekretar Udruženja građevinske industrije Privredne komore Srbije. Moderator panela je Dragana Korica, izvršni direktor Saveta zelene gradnje Srbije (SrbGBC). U panelu učestvuju predstavnici kompanije CTP Invest, Vitor Antić, menadžer za betone u Lafarge Srbija i Miloš Kostić, vlasnik i direktor kompanije MT-Komex.

TEMA DRUGOG PANELA, Inovativni sistemi za energetsku sanaciju i zgrade nove generacije, otvoriće diskusiju o preko potrebnoj energetskoj sanaciji postojećih stambenih, industrijskih i komercijalnih objekata, koji su dokazano najveći „gutači“ energije. Saznaćemo kako se pristupa pravilnoj rekonstrukciji objekata, koliki su potencijali i mogućnosti korišćenja solarne energije kao rešenja za energetsku efikasnost i sigurnost, i koji se inovativni sistemi energetske efikasnosti primenjuju u građevinarstvu.

Panel će otvoriti Marko Stojčić, glavni urbanista Grada Beograda. Moderator panela je Bojan Bogdanović, principal menadžer ReDEWeB fonda u EBRD banci i predsednik Saveta zelene gradnje Srbije (SrbGBC). Učesnici panela su Daniel Berg, USAID, Darija Raščanin, menadžer projektovanja i izgradnje u Delta Real Estate i Lela Alempijević, izvršni direktor Zabriskie studija.

TREĆI PANEL, na temu Facility Management: Pametno upravljanje za uštedu energije, biće prilika da saznamo šta je energetski menadžment i kako optimizacijom i savremenim FM rešenjima možemo u okviru postojećeg energetskog sistema da obezbedimo maksimalnu uštedu energije i troškova u svim tipovima objekata.

Moderator panela je Marko Andrejić, glavni i odgovorni urednik magazina i portala Biznis.rs. Učesnici panela su CBS International, kao deo grupacije Cushman & Wakefield, IREP&West, kao deo globalne kompanije International Real Estate Partners koja FM usluge pruža u 50 zemalja širom sveta, i Nenad Jovanović, savetnik za energetiku u LDK Consultants.

Konferencija će okupiti vodeće stručnjake iz sveta nekretnina

Program konferencije se sastoji od tri panela i dve studije slučaja.

Studija slučaja

Na konfrenciji će biti održana i dve studije slučaja. Na prvoj će nam Ivana Petronijević, arhitekta konsultant u kompanij Alumil, predstaviti energetski efikasno rešenje kompanije Alumil za Google Project.

Drugu studiju slučaja održaće kompanija Charge & GO koja će predstaviti razvoj elektromobilnosti u Srbiji i regionu i mogućnosti da električna vozila doprinesu energetskoj stabilnosti.

Organizatori i partneri

Konferenciju REMHUB 2022 organizuje medijska kuća West Media World, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike, Privredne komore Srbije, Saveta zelene gradnje Srbije i USAID-a.

Partneri konferencije su Delta Real Estate, CTP, AFI Europe, Alumil, Lafarge, Securiton, Granit Invest, MT-Komx, Charge&GO, IREP&West, Zabriskie.

Medijski pokrovitelj konferencije je Real Estate Magazin, jedinstvena medijska platforma koja umrežava sve aktere u širokoj zajednici sektora nekretnina i građevinske industrije u zemlji i regionu.

Detaljan program konferencije, lista govornika i prijava za prisustvo na konferenciji dostupni su ovde.

Povezani članci:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *