Hala firme Roloplast Mošić iz Sremske Mitrovice; Rendering: Penta.Ge.Co Construction
Domaći projekti

Atraktivna fasada za novu proizvodnu halu u Sremskoj Mitrovici

Ono što odmah upada u oči je bež boja i rebrasta struktura građevine, koja se skladno upotpunjuje sa vitkim zakrivljenim linijama koje ukrašavaju fasadu.

Firma „sa obe noge“ u građevinarstvu već nekoliko decenija, Roloplast Mošić iz Sremske Mitrovice, trebalo bi uskoro da dobije novu halu, koja će biti poslovno-proizvodni pogon u Industrijskoj zoni Sever u bivšoj rimskoj prestonici.

A za razliku od „izvrnutih sivih kutija“, kako izgledaju, uglavnom, industrijski objekti, njihovo poslovno središte imaće atraktivnu fasadu, što je pomalo neuobičajeno, ali dobrodošlo kao promena u srpskoj industriji.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ukupna površina projekta je 44.666 kvadratnih metara; Rendering: Penta.Ge.Co Construction

Projekat sastavljen od tri zgrade

Poslovno-proizvodni pogon nalaziće se u Ulici Dimitrija Davidovića odmah pored auto-puta Beograd – Zagreb, a biće spratnosti P+0 i P+1.

Urbanistički projekat, koji se nalazi na javnom uvidu, izradio je Penta.Ge.Co Construction iz Beograda, a ukupna površina projekta je 44.666 m2.

Ono što odmah upada u oči je bež boja i rebrasta struktura građevine, koja se skladno upotpunjuje sa vitkim zakrivljenim linijama (lukovima konveksne i konkavne forme) koji ukrašavaju fasadu.

Projekat se sastoji od tri zgrade, gde su Zgrade 1 i 3 proizvodno-poslovne, a Zgrada 2 je prijemni deo, odnosno portirnica.

Zgrade 1 i 3 su proizvodno-poslovne, a Zgrada 2 je prijemni deo; Rendering: Penta.Ge.Co Construction

Objekat 3 će ceo će biti sastavljen iz proizvodnih pogona za PVC i ALU stolariju, skladišta i pratećih prostorija.

Zgrada broj 1 ima spratnost P+1, a bruto razvijena građevinska površina objekta iznosi oko 11.907 m2. Prizemlje je poslovni i skladišno proizvodni deo, uz izložbeni prostor, kuhinju sa kantinom i restoranom sa malim kapacitetom sedenja, garderobe za zaposlene, kao i pešačke komunikacije za gornju etažu poslovnog dela.

Na spratu poslovnog dela su planirane kancelarije, toaleti, čajna kuhinja i prateći sadržaji neophodni za nesmetano funkcionisanje, i to je najveća razlika u odnosu na veoma sličan objekat 3 (P+0), koji ceo će biti sastavljen iz proizvodnih pogona za PVC i ALU stolariju, skladišta i pratećih prostorija, ukupne površine 11.962 m2, dok će u objektu 1 to biti samo jedan deo prostorija, onaj donji.

Projektom je predviđena i bašta sa kafeom; Rendering: Penta.Ge.Co Construction

Neuobičajeno danas, uobičajeno sutra

Predviđena je i bašta sa kafeom, koja će biti prijatna novina u proizvodnim pogonima firme, kao i 591 m2 pešačkih staza, uz nezaobilaznih 75 parking mesta.

Možda nije sasvim uobičajeno danas, ali se nadamo da će biti uobičajeno sutra, kada investitori budu ponovo cenili estetiku proizvodnih pogona, kao što je to bilo juče.

Danas imamo mnoštvo starih fabrika koje su pretvorene u spomenike kulture ili kulturne stanice, i ne bi čudilo kada bi jednog dana ovo zdanje zadesila ista sudbina.

Još od istog autora...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *