Svi su pozvani da dođu… preko svojih kompjutera i telefona
Dešavanja

Otvara se paviljon Rusije na venecijanskom Bijenalu… digitalno

Otvoreno! Ali onlajn…

Na sajtu i Instagram nalogu Paviljona Ruske Federacije, najavljeno je otvaranje izložbe pod imenom Open! ali naravno u digitalnoj formi. Suočavajući se sa pandemijom koronavirusa, što je dovelo do odlaganja Međunarodne izložbe arhitekture u Veneciji 2020, Rusi su najavili su da će svoj paviljon predstaviti javnosti kroz digitalni oblik kao i da će postepeno, tokom vremena, objavljivati novi sadržaj u onlajn formi.

Izložba Open! predstavlja doprinos Ruske Federacije ovogodišnjem Bijenalu i funkcionisaće kao poligon za istraživanje javnog značaja institucija i eksperimentisanje s mogućim načinima suživota.

View this post on Instagram

▫️The outbreak of COVID-19 has shaken our daily routines and priorities. Open! will progressively release its contents online, manifesting itself as a digital platform in anticipation of the new opening date of the Biennale. With a virtual opening, it will kick-start a dialogue on the functions and values of (cultural) institutions. ▪️ For more info: link in bio ▫️ Vspыška COVID-19 pošatnula naš bыt i prioritetы. V ožidanii otkrыtiя biennale Open! prevratitsя v cifrovuю platformu s posledovatelьnoй onlaйn translяcieй razrabotannoй programmы. Virtualьnый zapusk pavilьona stanet načalom dialoga o funkciяh i cennostяh (kulьturnыh) institutov. ▪️ Bolьše informacii: po ssыlke v šapke profilя @2050.plus @smartartconsultancy #Open! #RussianFederationPavilion #BiennaleArchitettura2020 #LaBiennalediVenezia #VenecianskaяBiennale #VenecianskaяBiennale2020 #PavilьonRF #pavilьonrossiйskoйfederacii

A post shared by Russian Federation Pavilion (@pavilion.rus) on

Ruski paviljon će objavljivati svoje priloge tokom narednih nekoliko meseci na svom sajtu kao i na kanalima društvenih mreža.

Poverenica Teresa Iarocci Mavica, pozvala je više interdisciplinarnih timova da daju svoj doprinos u prisustvu Ruske Federacije u virtuelnom Bijenalu. Ovim putem pružiće se scena za razne grupe koje će preko onlajn manifestacije moći da vode dijalog o suživotu i funkcijama i vrednostima institucija.

Grafički prilog: KASA

Pratite onlajn izložbu

Ruski paviljon će objavljivati priloge tokom narednih nekoliko meseci na svom sajtu kao i na kanalima društvenih mreža.

Za sada su najavljeni radovi sledećih biroa i arhitekata: KASA (Kovaleva and Sato Architects), Lion & Unicorn, Vladimir Nadein, Mikhail Maksimov, Pavel Miljakov (aka Buttechno), Vladimir Ranev i drugi.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *