Molteni&C Dada predstavio je koncept savremenog doma čiji je jedan od glavnih protagonista svetlost; Foto: Molteni&C Dada
Sajmovi

Salone del Mobile 2022: Enterijeri kao oaza mira i spokoja za post-pandemijsko doba

Savremeni trendovi u dizajnu enterijera predstavljeni su na najvećoj smotri proizvođača nameštaja na svetu. Pogledajte šta je sve iznedrio ovogodišnji sajam u Milanu.   

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, najistaknutiji svetski dizajnerski događaj – Međunarodni sajam nameštaja u Milanu otvorio je u utorak svoje kapije posetiocima po šezdeseti put i trajaće do nedelje, 12. juna 2022. godine.

Tokom šest dana trajanja Salone del Mobile 2022, čak 2.173 izlagača predstaviće se na 200 hiljada kvadratnih metara prostora sajma Rho Fiera Milano, a zainteresovani mogu vide kako komade nameštaja najpoznatijih kompanija ali i mladih talenata koji se predstavljaju po prvi put.

Izabrali smo za vas…

 

Drugačija energija za post-pandemijsko doba

Ono što odmah upada u oči, jeste činjenica da se uticaj pandemije očituje i u dizajnu najnovijih proizvoda mnogih velikih brendova, koji su shvatili da nam je u 2022. i godinama koje slede potrebna nova, drugačija energija.

Tako su savremeni trendovi u dizajnu enterijera počeli da vibriraju na drugoj frekvenciji – da žudimo za osećajem spokoja, mira i tišine, da od naših domova stvorimo, prosto rečeno, „melem za dušu“.

Sledeći ovu filozofiju, svoju najnoviju kolekciju nameštaja predstavio je i poznati proizvođač Catellan Italia.

Foto: Facebook (Cattelan Italia spa)

Cattelan je predstavio kako da od naših domova stvorimo, prosto rečeno, „melem za dušu“.

Foto: Facebook (Cattelan Italia spa)

Poliform u Milanu

U Hali 10, italijanska kompanija Poliform prezentovala je novu kolekciju komada za kuhinje i dnevne sobe, koju potpisuju dizajneri Emmanuel Gallina i Jean-Marie Massaud.

Foto: Facebook (Poliform spa)

Gledajući ranije Poliform kolekcije, čini se da ova poznata italijanska kompanija nije unosila previše promena…

Foto: Facebook (Poliform spa)

 

Foto: Facebook (Poliform spa)

Gaberov nameštaj

Deo Paviljona 10 zauzimaju stolice, stolovi, taburei i sofe još jednog italijanskog proizvođača – kompanije Gaber koja dolazi iz malog mesta Kaerano San Marko u regionu Veneto.

 

Rasveta DelightFULL

Štand sa najnovijim kolekcijama unikatnih lampi renomiranog proizvođača DelightFULL smešten je u Hali 2.

Foto: Facebook (DelightFULL)

 

Foto: Facebook (DelightFULL)

 

Foto: Facebook (DelightFULL)

 

Crveno u modi

Kompanija Midj in Italy predstavila je u šest različitih prostorija živahne i privlačne kombinacije nameštaja, zasnovane na mnogobrojnim nijansama crvene boje.

Foto: Facebook (Midj in Italy)

 

Foto: Facebook (Midj in Italy)

 

Foto: Facebook (Midj in Italy)

 

Poljske česme

Studio za dizajn enterijera Concept-Space iz Poljske predstavio je na svom štandu u Milanu i zanimljivu kolekciju česmi za kupatilo.

Foto: Facebook (Concept-Space)

 

Foto: Facebook (Concept-Space)

 

Foto: Facebook (Concept-Space)

 

Italijanske dnevne i spavaće sobe

Italijanska firma Passarelli Arredamenti, koju u seocetu Nova Siri krajem 1960-ih osnovao stolar Đovani Pasareli, predstavila je na sajmu najnoviju kolekciju nameštaja za spavaće i dnevne sobe.

Foto: Facebook (Passarelli Arredamenti)

Passarelli Arredamenti predstavio je najnoviju kolekciju nameštaja za spavaće i dnevne sobe.

Foto: Facebook (Passarelli Arredamenti)

 

Foto: Facebook (Passarelli Arredamenti)

 

Dominacija svetlosti

Molteni&C Dada, italijanski proizvođač s 80-godišnjom tradicijom, predstavio je koncept savremenog doma čiji je jedan od glavnih protagonista svetlost – ona postaje sastavni deo dizajna jer modulira način na koji se arhitektonska kompozicija percipira i izražava.

„Prostori u domu su na pola puta između enterijera i eksterijera, prostori koji su privatni, ali u direktnom kontaktu sa prirodom“ – objasnili su iz Molteni&C Dada.

Foto: Facebook (Molteni&C Dada)

Prostori u domu su na pola puta između enterijera i eksterijera, prostori koji su privatni, ali u direktnom kontaktu sa prirodom.

Foto: Facebook (Molteni&C Dada)

 

Nameštaj od polipropilena

Među debitantima na sajmu, vredan pažnje je štand španskog proizvođača nameštaja Ondarreta koji je predstavio kolekciju nameštaja za sedenje od polipropilena pod nazivom „Hari“, što na baskijskom znači „nit“.

Kao što joj samo ime govori, kolekcija je inspirisana razbojima za tkanje kako bi se kreirale različite kombinacije sedišta i naslona, mekih krivina i cevastih okvira, dajući svakom komadu „čudesno karakterističan dizajn i bezvremensku privlačnost“, kažu iz baskijskog dizajnerskog tima.

Foto: www.ondarreta.com

Kolekcija je inspirisana razbojima za tkanje kako bi se kreirale različite kombinacije sedišta i naslona, mekih krivina i cevastih okvira.

Foto: www.ondarreta.com

 

Foto: www.ondarreta.com

 

Foto: www.ondarreta.com

Odabrali smo za vas:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *